Forum > i30 FD

i30 1.6 CRDi - mułowate odpalanie (pompa paliwa?)

<< < (3/4) > >>

kosmos2011:
Pompa wysokiego ciśnienia.

Szupek:
ok - logiczne.

Mr_T:
skoro nie ma w baku pompki żeby nabić ciśnienia do filtra przed startem to co je dobija? pompa wysokiego ciśnienia? skoro tak to na moje oko to muszą być jakieś zaworki zwrotne bo paliwo by się cofało do baku. Zobacz czy nie masz jakiś wycieków ropy przy pompie HP

Piotras85:
A spóbuj przed startem zapompować pompka pod maska. Tam gdzie jest obudowa filtra paliwa.

[ Dodano: 2018-02-07, 08:59 ]
U mnie jak obudowa filtra z pompką byly kiedyś nieszczelne to problem był tego typu że jak mu dawałem gaz do deski lub chciałem jechać na autostradzie więcej niż np 130 wchodził w tryb awaryjny lub gasł bo komputer go rozłączał z braku paliwa ( bo zaciągał powietrze ). Komputer pokazywał błędy z ciśnieniem na szynie CR lub z regulatorem cisnienia paliwa.

marcinq26:
Miałem to samo. Wymieniłem akumulator na nowy, rozrusznik dalem do sprawdzenia.
rozrusznik OK. i szukałem dalej, cisnienie raily, popma w zbiorniku, sitki itp.
Pomysły mi sie skończyly i wyciągnałem jeszcze raz rozrusznik.Pojechałem do innego zakładu regeneracji rozruszników. Gość powiedział że wygląda na dobry, ale profilaktycznie wymienią tulejki na nowe i bendix. Po tym zabiegu kręci jak wariat i odpala od strzała.
Poprostu predkość rozrusznika była za mała , a diesel potrzebuje dobrych obrotów rozrusznika zeby odpalić. Pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej