Autor Wątek: [Santa Fe SM] Podświetlenie przycisków  (Przeczytany 79498 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

felkner

• Gość
[Santa Fe SM] Podświetlenie przycisków
« Odpowiedź #45 dnia: 24 Luty 2013, 05:42:19 »

maciekw

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: 24 Luty 2013, 11:55:16 »
To co demontuje to możliwe, że jakaś krańcówka, u mnie tego nie ma. Za to na filmiku nie widzę włącznika, który jest u mnie (w drugiej części 0.42 - pod napisem "KIOSK" - jest pusto). Sprawdź, czy u ciebie nie ma tam włącznika.

felkner

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: 25 Luty 2013, 12:22:21 »

Offline marian_admwz

• HKP
  • **
« Odpowiedź #48 dnia: 28 Maj 2013, 18:22:08 »
Odświeżę trochę temat. W moim aucie nie działa lewa strona podświetlenia obrotomierza, lewa strona prędkościomierza, lewa strona podświetlenia klimy, podświetlenie grzania tylnej szyby i ikona od świateł przeciwmgłowych. Czy jest bezpiecznik odpowiedzialny za podświetlenie ( sprawdziłem wszystkie ), czy wina leży po stronie żarówek, a może sterownika od ściemniania ?

maciekw

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: 28 Maj 2013, 23:13:07 »
jest bezpiecznik od oświetlenia, ale jeden na całą tablicę. Jeżeli nie świeci Ci głównie lewa strona, to pewnie masz samochód z anglii ;)
A tak na poważnie - wymień żarówki, nie tylko te nie świecące, ale wszystkie.

Offline marian_admwz

• HKP
  • **
« Odpowiedź #50 dnia: 30 Maj 2013, 07:18:56 »
Dzięki

hallojames

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: 21 Październik 2013, 09:29:20 »
Witam,
czy w waszych SM są podświetlane przyciski blokady drzwi i okien? A przycisk regulacji intensywności podświetlenia deski i zegarów? Jak dostać się do przycisków podgrzewania foteli? W 2 przyciskach padły mi żarówki.
Pozdrawiam

maciekw

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: 21 Październik 2013, 11:31:23 »
przyciski blokady i instensywności nie są u mnie podświetlane.
do przycisków podgrzewania foteli dostajesz się od góry: weź coś delikatnego, czym nie uszkodzisz plastików (cienki śrubokręt płaski albo lepiej coś plastikowego) i podważ przyciski, żeby wyszły do góry. Odłączasz przewody i potem już rozbierzesz.

hallojames

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: 21 Październik 2013, 12:24:43 »
Dzięki za info. Pobawię się w wolnym czasie. Wymieniłem już żaróweczki w podświetleniu przycisku ogrzewania szyby i tylnych przeciwmgielnych. Gdyby ktoś szukał żaróweczek, to we Wro na Dworcowej jest wszystkomający sklep elektroniczny. Żaróweczki po 2 zł kupowałem.

Cytat: "maciekw"
przyciski blokady i instensywności nie są u mnie podświetlane.
do przycisków podgrzewania foteli dostajesz się od góry: weź coś delikatnego, czym nie uszkodzisz plastików (cienki śrubokręt płaski albo lepiej coś plastikowego) i podważ przyciski, żeby wyszły do góry. Odłączasz przewody i potem już rozbierzesz.

maciekw

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: 21 Październik 2013, 14:28:08 »
Cytat: "hallojames"
Żaróweczki po 2 zł kupowałem.

Ja kupiłem diody 20gr/szt + rezystory 50gr/10szt, chwila lutowania i światełka nie do przepalenia. ;)

maciekw

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: 21 Październik 2013, 14:28:08 »
Cytat: "hallojames"
Żaróweczki po 2 zł kupowałem.

Ja kupiłem diody 20gr/szt + rezystory 50gr/10szt, chwila lutowania i światełka nie do przepalenia. ;)

Offline Ater

• Giełda
« Odpowiedź #56 dnia: 03 Kwiecień 2015, 19:15:44 »
Podbiję temat. Czy w Waszych Santkach są podświetlane 4 przyciski tempomatu? Jeżeli tak,  to jak się dostać do żarówek by je wymienić? Jadąc w nocy u mnie trzeba wszystko na czuja  włączać :-(

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #57 dnia: 03 Kwiecień 2015, 19:38:18 »
Ater napisz na PW do Administratora o uzupełnienie profilu o dane Twojego nowego auta.

Cytat: "Ater"
Czy Santkach są podświetlane 4 przyciski tempomatu?

Nie

Offline Ater

• Giełda
« Odpowiedź #58 dnia: 03 Kwiecień 2015, 20:22:08 »
Próbował ktoś może zrobić takie podświetlenie?

Michal91r

• Gość
« Odpowiedź #59 dnia: 30 Listopad 2015, 22:50:43 »
Witam wszystkich w temacie :)
Podobnie jak część z Was, zabrałem się za wymianę podświetlenia wszystkich możliwych przycisków w aucie. Zakupiłem już odpowiednie żarówki T3 oraz T4 do panelu środkowego, przycisków w tunelu oraz potencjometru natężenia światła deski rozdzielczej, jednak nadal nie jestem pewien ile oraz jakich potrzeba żarówek do zegarów (prędkościomierza, obrotomierza itp).
W związku z tym, że jest to element niezbędny do codziennej eksploatacji samochodu, chciałbym ilość "rozbierań" ograniczyć do minimum.
Przeleciałem forum i nigdzie nie znalazłem na ten temat informacji, jedynie odnośnie przycisków panelu środkowego itp.
Czy mógłby ktoś z Was krótko podpowiedzieć, ile oraz jakich żarówek (T3,T4,T5..?) potrzeba do podświetlania zegarów? Z tego co wyczytałem osobne są od wskazówek, a inne od samych zegarów.

Pozdrawiam serdecznie,
Michał