Forum > i30 PD

Jakie felgi w rozmiarze 16" kupić?

<< < (13/23) > >>

farciarzgilmore:
Udało mi się kupić oryginalne felgi 16" takie jakie mi się podobają w stanie praktycznie idealnym. Jeszcze mają te czerwone kropki cokolwiek one oznaczają. Dałem za nie 1800 zł i okazało się że mają założone oryginalne czujniki. W czwartek jadę zakładać bo czekam na opony. Wydaje mi się że cena niezła.

[ Dodano: 2020-01-28, 18:32 ]

--- Cytat: "weuek" ---Czy to "szarpnięcie się" wynika z marży aso?
--- Koniec cytatu ---

Szarpniecie się wynika z tego , że planowałem jakieś zamienniki do 1000 zł 15 calowe na stare opony.

mic83:

--- Cytat: "farciarzgilmore" ---Udało mi się kupić oryginalne felgi 16" takie jakie mi się podobają w stanie praktycznie idealnym.
--- Koniec cytatu ---

Też mi się ten wzór podoba :-). I fajnie, że trafiłeś na komplet z czujnikami :-).
A tak z ciekawości możesz napisać, kto jest producentem tych felg? - powinno być wytłoczone od wewnętrznej strony na którymś z ramion.

Parkinson84:

--- Cytat: "farciarzgilmore" ---Udało mi się kupić oryginalne felgi 16" takie jakie mi się podobają w stanie praktycznie idealnym
--- Koniec cytatu ---

Na takich odebrałem z salonu. Mimo że 16"- to prezentują się bardzo ciekawie. Takie dwukolorowe i do tego boczne powierzchnie płaskie jakby były polerowane. Na czystym aucie wyróżniają się z tłumu.

weuek:
Świetna cena! Za, jak to ująłeś, zamienniki w rozmiarze 16" dałem 1550 zł.

Czasem producent nie "tłoczy" na ramionach, a tylko pisze od strony opony. Takie miałem "oryginały" forda robione przez ronala.

farciarzgilmore:
Skończyłem z kołami i wygląda jak dla mnie bardzo dobrze. 16 cali nie takie złe a i komfort dobry. Czujniki te co kupiłem z felgami "złapały" na drugi dzień bez problemu i pokazuje ciśnienie. Pytałem w serwisie, bo wyczytałem tutaj na forum, i nie trzeba zakładać kół na nowy sezon w te same miejsca. Można zamieniać przód z tyłem, dla czujników to nie ma znaczenia.
Musiałem zakupić odpowiednie nakrętki dla felg aluminiowych bo te ze stalowych nie pasują. Sprzedali mi oryginalne za 100 zł.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej