Forum > i30 PD

Jakie felgi w rozmiarze 16" kupić?

<< < (12/23) > >>

mic83:

--- Cytat: "weuek" ---No właśnie. Do takiego słabeusza to 205 już jest na wyrost. Te 255 z listy wyżej to szczyt absurdu.
--- Koniec cytatu ---

Powtórzę się, że są to wymiary, które teoretycznie zgodnie z kalkulatorem można zastosować. Każdy ma rozum i potrafi wybrać  coś rozsądnego dla siebie. A Ty zamiast ciągle się czepiać i krytykować może wnieś w końcu coś merytorycznego do dyskusji bo póki co Twoje komentarze nie wiele wnoszą.

weuek:
Ja jestem praktykiem w kwestiach samochodowych i uwiera mnie takie bezużyteczne teoretyzowanie.

Na asomanię też mam alergię. ;-)

mic83:
Ok, rzeczywiście ten rozmiar 255 jest bez sensu. Co nie zmienia faktu, że Ty się jakoś nie wysilasz, żeby podać jakieś użyteczne informacje. Ale krytykowanie innych idzie Ci wyśmienicie. Weź też pod uwagę, że nie wszyscy są takimi praktykami jak Ty  ;-).

farciarzgilmore:

--- Cytat: "mic83" ---
--- Cytat: "farciarzgilmore" ---To teraz zabiliście mi gwoździa. Będę musiał poczekać i faktycznie wskoczyć na co najmniej 16 cali. W takim razie jak bym chciał kupić opony zgodnie ze specyfikacją 205/55/R16 to jakie będą parametry felg?:

Rozstaw śrub: 5x114,3
osadzenie ET: ?
szerokość felgi: ?
otwór centralny: ?
--- Koniec cytatu ---

16" - 6.5Jx16 ET50 Opony 205/55R16 91H
 17" - 7.0Jx17 ET53 Opony 225/45R17 91W

--- Cytat: "weuek" ---
--- Cytat: "mic83" --- I jak dobrze pamiętam to te chciałem kupić, zanim dostałem ofertę z ASO na ori.
--- Koniec cytatu ---

I cena była przystępna? Te "ori" są od jakiego producenta?
--- Koniec cytatu ---

Polecam uważnie przeczytać wcześniejsze posty. Wszystko tam zostało napisane.
--- Koniec cytatu ---

mic83 bardzo dziękuję za pomoc, ogromnie mi pomogłeś  :-)
Właśnie dobijam targu co do oryginalnych 16". Trochę się szarpnę ale to zakup na lata i przynajmniej pewny. Jak tylko ogarnę temat to postaram się wrzucić jakieś foto.

weuek:
Czy to "szarpnięcie się" wynika z marży aso?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej