Forum > i30 PD
Jakie felgi w rozmiarze 16" kupić?
weuek:
Przy tak baloniastej oponie to szału kształtem/kolorami felgi nie zrobisz.
mic83:
--- Cytat: "farciarzgilmore" ---Jak już się zdecyduję to jakie konkretnie muszą być wymiary felgi na opony 195/65/R15 ?:
Rozstaw śrub: 5x114,3
osadzenie ET: 46
szerokość felgi: 6"
otwór centralny: 67,1
--- Koniec cytatu ---
Tak, to jest prawidłowy rozmiar felgi zgodny z OE. Stosując go nie będziesz musiała stosować pierścienie dystansowych.
W linku poniżej masz konfigurator Alcar'a może on Ci ułatwi dobranie felg.
https://www.alcar.pl/3DKonfigurator/index.php?lcs=rpkjdhla2a&country=pl;pl
--- Cytat: "weuek" ---To aso sprzedaje felgi Alcar'a jako hyundaiowe?
--- Koniec cytatu ---
Myślę, że bardziej Alcar robi felgi dla Hyundai'a jako fabryczne akcesorium. Na Moich felgach od wewnątrz jest wytłoczona nazwa producenta.
weuek:
To dla mnie zaskoczenie, bo alcar to właściwie taka druga liga. Żaden europejski producent aut od nich nie zamawia, tylko od takich jak ronal, ats czy borbet.
Miałem dezenty od alcara i miło wspominam. To był model J w wysokim połysku.
farciarzgilmore:
Zdecydowałem się na felgi DEZENT TZ 15 5x114 ET46 67 HYUNDAI i30 ECE. Szkoda mi tych opon bo mają dopiero rok.
Teraz kwestia tych nieszczęśliwych TPMS. Znalazłem takie czujniki nowe na popularnym portalu na "A". Doradźcie mi czy jak kupię taki i sam pojadę do wulkanizatora to mi to zrobią tak, że będzie działać? Na co patrzeć przy zakupie tych czujników? Jakaś firma? Numer produktu?
Z góry dzięki za pomoc!
tomilipin:
--- Cytat: "farciarzgilmore" ---Kolego tomilipin czy sprzedali by Ci w Twoim aso te czujniki za mniej niż 600 zł? Do Piły mam strasznie daleko a mi krzyknęli sporo ponad 200 zł za sztukę !!
--- Koniec cytatu ---
W marcu jadę na przegląd, a będę umawiał się gdzieś w połowie lutego, to za jakieś 3 tygodnie zadzwonię i zapytam przy okazji jaka jest obecnie cena. Przy okazji, piszemy "sprzedaliby" - razem, bez spacji ;-)
--- Cytat: "farciarzgilmore" ---Zdecydowałem się na felgi DEZENT TZ 15 5x114
--- Koniec cytatu ---
Będziesz żałował. Piętnastki, nawet w ładnym wzorze, szału nie robią. Siedemnastki wyglądają bardzo dobrze, a moje szesnastki wyglądają jak upośledzone - niby ładny wzór, ale widać, że trochę małe i trochę im brakuje... Szwagier ma VW Scirocco na 19-calowych felgach - wygląda oszałamiająco, ale komfort jazdy jest przez to zerowy. Trzeba wypośrodkować. Myślę, że 17" wizualnie bardzo dużo daje i jednocześnie zachowuje odpowiednio wysoki profil opony, żeby skutecznie amortyzowała nierówności jezdni.
--- Cytat: "weuek" ---Żaden europejski producent aut od nich nie zamawia
--- Koniec cytatu ---
Hyundai nie jest europejskim producentem aut.
Nawigacja
[#] Następna strona