Forum > i30 PD
Jakie felgi w rozmiarze 16" kupić?
weuek:
--- Cytat: "tomilipin" ---
--- Cytat: "weuek" ---Żaden europejski producent aut od nich nie zamawia
--- Koniec cytatu ---
Hyundai nie jest europejskim producentem aut.
--- Koniec cytatu ---
Nie? A w jakim kraju powstają te hyundaje i kije, które w Polsce kupujemy?
mic83:
To, że i30 są składane w Czechach, a zostały zaprojektowane w Niemczech nie znaczy, że Hyundai jest europejską marką. Natomiast robimy tu off-topa.
A wracając do tematu.
--- Cytat: "farciarzgilmore" ---Zdecydowałem się na felgi DEZENT TZ 15 5x114 ET46 67 HYUNDAI i30 ECE. Szkoda mi tych opon bo mają dopiero rok.
Teraz kwestia tych nieszczęśliwych TPMS. Znalazłem takie czujniki nowe na popularnym portalu na "A". Doradźcie mi czy jak kupię taki i sam pojadę do wulkanizatora to mi to zrobią tak, że będzie działać? Na co patrzeć przy zakupie tych czujników? Jakaś firma? Numer produktu?
Z góry dzięki za pomoc!
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem, kto robi czujniki dla Hyundai'a. Niestety nie miałem okazji zobaczyć ich przed montażem. Ale myślę, że ogarnięty zakład wulkanizacyjny upora się z tym bez większego problemu. Alcar do tych felg proponuje np. S2A112 - ALCAR by Schrader P&D2 V2. I jak dobrze pamiętam to te chciałem kupić, zanim dostałem ofertę z ASO na ori.
farciarzgilmore:
To teraz zabiliście mi gwoździa. Będę musiał poczekać i faktycznie wskoczyć na co najmniej 16 cali. W takim razie jak bym chciał kupić opony zgodnie ze specyfikacją 205/55/R16 to jakie będą parametry felg?:
Rozstaw śrub: 5x114,3
osadzenie ET: ?
szerokość felgi: ?
otwór centralny: ?
weuek:
--- Cytat: "mic83" --- I jak dobrze pamiętam to te chciałem kupić, zanim dostałem ofertę z ASO na ori.
--- Koniec cytatu ---
I cena była przystępna? Te "ori" są od jakiego producenta?
ELETomek:
--- Cytat: "weuek" ---Te "ori" są od jakiego producenta?
--- Koniec cytatu ---
Mikra-Szkoda ;-)
Nawigacja
[#] Następna strona