Forum > i30 PD

Jakie felgi w rozmiarze 16" kupić?

<< < (7/23) > >>

farciarzgilmore:

--- Cytat: "mic83" ---
--- Cytuj ---1. Zakup nowych felg aluminiowych 15", wrzucenie tam opon letnich tych co mam a felgi stalowe posłużą na zimówki.
--- Koniec cytatu ---

Ja zastosowałem właśnie ten wariant. Przy czym do alufelg dokupiłem komplet czujników. Ale z perspektywy czasu rozważyłbym jeszcze inną opcje. Mianowicie alufelgi 16" lub 17" i do tego komplet dobrych opon wielosezonowych.
Na większych felgach auto ładniej się prezentuje.
--- Koniec cytatu ---

Korci mnie to gdyby nie te cholerne czujniki. W serwisie mi powiedzieli koszt ponad 200 zł za sztukę.

Mógłbyś wrzucić zdjęcie lub wysłać mi jak wygląda Twoje auto na takich 15" ? W profilowym widzę, że masz felgi które mnie interesują.

mic83:

--- Cytat: "farciarzgilmore" ---Mógłbyś wrzucić zdjęcie lub wysłać mi jak wygląda Twoje auto na takich 15" ? W profilowym widzę, że masz felgi które mnie interesują.
--- Koniec cytatu ---

Niestety mam tylko to jedno zdjęcie od boku auta na alu.

Ja kupiłem moje felgi w komplecie z czujnikami w ASO w promocyjnej cenie z okazji "czarnego piątku". Za komplet czujników wyszło 500PLN brutto. Ale pamiętam, że miałem już wypatrzone jakieś dedykowane zamienniki na znanym portalu aukcyjnym ;).
Jak chodzi o same felgi, to jeśli nie zależy Ci na kołpaczku z logo "Hyundai" (choć ten też można dokupić za grosze), to taniej dostaniesz je w sklepach handlujących felgami. Producentem jest firma DEZENT, a model to TC, rozmiar OE: 6.0Jx15 ET46. W tym rozmiarze jest też model TZ, nad którym też się zastanawiałem.

tomilipin:
Mam te same felgi :D Autko prezentuje się bardzo dobrze, zdjęcie jest wyżej w temacie: http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?p=104309#104309 z resztą wyżej w temacie jest też wiele przydatnych informacji, polecam się zapoznać przed zakupem felg.

Gdybym mógł zdecydować drugi raz to jednak wziąłbym 17". Dużej różnicy między 15 a 16 cali nie widać. Ale 17" już by się rzucały w oczy.

Za czujniki + montaż na moich felgach + wyważenie + zmiana kół z zimowych na letnie = 600 zł brutto. Salon Hyundai w Pile.

weuek:
To aso sprzedaje felgi alcara jako hyundaiowe?

farciarzgilmore:
Panowie mic83 i tomilipin WIELKIE dzięki !!!
Idąc za ciosem ja raczej kupię Dezent TZ ale zastanawiam się nad kolorem. Są jeszcze grafitowe i takie z czarnym lakierem w środku. Mam srebrne auto i przyciemniane szyby i chciałbym żeby to fajnie wyglądało i optycznie powiększało koło. A nie potrafię sobie tego wyobrazić  :-)

Jak już się zdecyduję to jakie konkretnie muszą być wymiary felgi na opony 195/65/R15 ?:

Rozstaw śrub: 5x114,3
osadzenie ET: 46
szerokość felgi: 6"
otwór centralny: 67,1

Kolego tomilipin czy sprzedali by Ci w Twoim aso te czujniki za mniej niż 600 zł? Do Piły mam strasznie daleko a mi krzyknęli sporo ponad 200 zł za sztukę !!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej