Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Brak oświetlenia w bagażniku Santa Fe przy otw
ferudin:
--- Cytat: "Arni71" ---
--- Cytat: "Probably" ---tumariusz... jeśli nie pali Ci się na desce kontrolka od otwartej klapy, to faktycznie stawiał bym na brak masy.... podobnie jak kolega powyżej.
--- Koniec cytatu ---
co z podświetleniem tablicy rejestracyjnej?? jeśli świeci to nie masa - tak logicznie myśląc, poza tym jeszcze zasilanie zamka z centralki - ta sama sprawa, masa nie jest wybiórcza - działa albo wszystko albo nic.
--- Koniec cytatu ---
u mnie podświetlenie tablicy było. Na pewno brak masy na zamku od klapy. Miałem to samo. Ogrzewanie szyby było, podświetlenie tablicy też. Centarlny w klapie też działał. Nie działała tylko lampka z chwilą podniesienia szyby bądż klapy. Doprowadzić najlepiej nową masę na zamek klapy i po problemie.
tumariusz:
Jeśli chodzi o podświetlenie tablicy rejestracynej to oczywiście że jest natomiast jeżeli chodzi o kontrolkę na desce rozdzielczej to jutro sprawdzę bo rozłożyło mnie przeziębienie i od wczoraj nie wychodzę z łóżka. :cry:
Arni71:
Może nie jestem mechanikiem ale na chłopski rozum masa=cała karoseria samochodu więc gdzie tu sens doprowadzanie masy do samego zamka?? Chyba że czegoś nie wiem - może klapa nie jest metalowa??
Może jest kwestia wyczyszczenia mocowania zamka do klapy albo wyczyszczenia wsuwek kabli na zamku
--- Cytat: "tumariusz" ---Jeśli chodzi o podświetlenie tablicy rejestracynej to oczywiście że jest natomiast jeżeli chodzi o kontrolkę na desce rozdzielczej to jutro sprawdzę bo rozłożyło mnie przeziębienie i od wczoraj nie wychodzę z łóżka. :cry:
--- Koniec cytatu ---
jeśli nie działa Ci oświetlenie bagażnika i jest to wina włącznika to kontrolka na desce też nie będzie Ci świecić.
U mnie szyba włącza światło w bagażniku i świeci kontrolka na desce, klapa ani tu ani tu nie świeci.
tumariusz:
Niestety kontrolka na desce nie świeci ani przy otwarciu szyby ani przy otwarciu klapy. Wszystkie sugestie będą wzięte po uwagę przy naprawie. Jak coś wymodzę to dam znać . I zrelacjonuje co było przyczyną. :lol:
Arni71:
Mam już odpowiedź odnośnie oświetlenia bagażnika po otwarciu klapy bagażnika, wyłamał się styk w zamku klapy, wymontowałem zamek i chyba jest nierozbieralny, żeby uruchomić podświetlenie w bagażniku będę musiał wymienić zamek :-( ale czy warto??
widziałem ile kosztują zamki, w temacie pisałem zanim to sprawdziłem, muszę jeszcze zapytać u mnie w okolicy na autozłomie
Nawigacja
[#] Następna strona