Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Brak oświetlenia w bagażniku Santa Fe przy otw

<< < (5/5)

Horche:
Hej, pytanie do tego tematu. Jaka tam wchodzi żarówka, bo u mnie nie ma jej wcale?

SHAQU:
Witam. Mam problem z podswietleniem calego wnetrza. Wyjalem zaroweczke z bocznego podswietlenia bagaznika i pojechalem do sklepu. Podczas jazdy zamek drzwi zamykal i otwieral sie ze dwa razy. Kiedy wkladalem nowa zaroweczke dostrzeglem,ze gorna lampka nie swieci. Sprawdzilem wiec czy zaswieci sie po przesunieciu na stale swiatlo z door i niestety nie swieci, przelecialem wiec wszystkie swiatelka i zauwazylem,ze nie swieca mi ani w drzwiach czerwone podswietlenia, ani lampki na podsufitce. Do tego jak jade to mam komunikat o otwartej klapie bagaznika. Jak otwieram drzwi kierowcy i inne to mi gasnie obrazek z sygnalizowaniem otwartych drzwi a jak wszystkie zamkne to klapy bagaznika swieci. Jest zamknieta na pewno. Zamki wszystkie dzialaja, zamyka sie i otwiera z centralnego poprawnie. Co to moze byc? Bezpieczniki wszystkie sa sprawne i profilaktycznie wymienione.

Zibi.S68:
Nie wiem Panowie czy coś wniosę do waszych problemów ale chciałem się podzielić taką obserwacją zmieniłem żarówkę w reflektorze prawym ponieważ się spaliła, na taka zwykłą H4, a w lewej lampie została taka co daje trochę więcej światła moce obydwóch żarówek takie same przynajmniej tak pisało na opakowaniach. No i się zaczęło zgasło połowę podświetlenia zegarów z lewej strony, po wymianie na takie same żarówki podświetlenie zegarów wróciło takie czary. Nic nie dało ściągnięcie klemy i takie tam. Te samochody jakoś nie lubią pewnych zmian.

SHAQU:
Na piatek stawiam do specjslisty. U mnie to chyba sterownik jakis sfiksowal. Podejrzewalem,ze moze wykrylo mniejsze napiecie i odcielo jakoby bylo zwarcie ale to chyba zly trop. Zobacze co mi powie elektromechanik. Wstepnie stawia na jakis sterownik,ze blednie cos odczytuje. Dziwne z tym zapamietywaniem ustawien przebiegu i dystansu do tankowania no i jeszcze czemu pokazuje,ze mam klape otwarta jak zamkne juz wszystkie drzwi a jak ktores otworze to nic nie pokazuje

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej