Forum > Accent
Błąd P1801, P1805, P1128
Rafal:
0-0,55 V oczywiście... Wkradł się błąd, przepraszam...
Rafal:
Zamówiłem nową sondę (uniwersalną NGK/NTK), ale dostałem pytanie zwrotne:
"czy ta sonda ma być z masą izolowaną czy z masą z przejściem na obudowę?" - Czy ktoś ma wiedzę jaka powinna być?
A propos ubytku oleju zdaje się, że jednak znalazłem miejsce wycieku... wygląda na to, że ucieka w miejscu mocowania "rurki" na bagnet do kontroli oleju z silnikiem...
Czy koledzy sie orientują w jaki sposób można to miejsce uszczelnić? -wygląda na to, że ona jest wkładana na ścisk (żadnej nakrętki nie widziałem).
Pozdrawiam z pola walki:-)
e-gen:
według mnie z "masą izolowaną" - jak możesz to daj link do aukcji
Rafal:
Sondę będę chyba brał od kolegi , który pracuje w sklepie z częściami w Polsce... Nie mam zbyt dużej praktyki w zakupach internetowych, a naczytałem się o jakiś chińskich podróbkach... Chyba, że ma kolega jakąś rzetelnego sprzedawcę...:-)
Rafal:
Witam ponownie,
zgodnie z sugestiami wymieniłem sondę lambda ( pierwszą) na uniwersalną z masą izolowaną NGK (i taka być powinna zgodnie z instrukcją NGK). Zrobiłem wczoraj wycieczkę (trasa mieszana, 4-osoby) ok. 200km i tak "na oko" spalanie spadło do poziomu 7l /100. Jutro to potwierdzę na stacji. Przy wymianie sondy skasowałem wyświetlany błąd.... :-) i tak się cieszyłem z braku zużywania się żarówki CE do około 160km mojej wycieczki...:-( światełko na desce i błąd P1128 ( z powrotem)
Maję koledzy pomysł na co jeszcze zwrócić uwagę? Słyszałem, że następnym etapem jest wymiana katalizatora... czy można sprawdzić jakoś jego działania?
Dzięki za dotychczasową pomoc.
Ps. po pierwszym skasowaniu wszystkich błędów błąd P1801,P1805 więcej się nie pokazał.
Nawigacja
[#] Następna strona