Forum > i30 PD
[i30 PD]Fabryczny olej
nadamus:
mam co prawda ix20 ale silnik 1,6 kappa. Ostatnio byłem w aso na pierwszym przeglądzie i wiele się dowiedziałem: konsultant nawet nie wiedział że jest klasa jakościowa i lepkościowa olejów- serio. Jak się umawiałem na przegląd zapytałem o możliwość przywieznienia swojego oleju- odpowiedzieli że ok, tylko ma spełniać warunki producenta. kupiłem wiec castrol edge 0W30 A5/B5 API SL ( a więc wszystkie warunki spełnione). Jak podstawiłem samochód zaczeły się schody: że olej jest nie ten - że to sabotaż, że stracę gwarancję. Wiec tłumaczę: olej spełnia warunki bo jest A5 i SL. Ale na darmo bo chodziło o te 0w30- że tego nie spełnia- powinno być tylko 5W30- więc pytam- gdzie jest tak zapisane w książce bo ona mówi tylko o klasie jakościowej (A5 i SL) a nic o lepkościowej. Usłyszałem odpowiedz: bo tak zaleca producent. Nawet nie wiedział że jest coś takiego jak klasa jakościowa i lepkościowa. Zapytałem też jaki olej zaleca do tego silnika i dostałem odpowiedź: Shell 5W30 C3 - to mnie położyło dokładnie i ... nie wiedziałem co dalaj robić: zabrać samochód czy zostawić. Bo producent pisze w książce co innego, serwis mówi co innego, na dodatek straszy utratą gwarancji za użycie "książkowego oleju" a zastosowanie "serwisowego oleju" - niespełniającego norm opisanych w książce dostarczanej z samochodem jest ok. i będę miał gwarancję dalej.
Postanowiłem zostać i ... zapytać w centrali hyundaia, na razie dostałem odpowiedź że trzeba zalać taki olej jak pisze w instrukcji obsługi, czyli A5 i SL.
Czyli to aso wprowadza w błąd - oferujące olej c3.
Przy okazji, jako że szukam samochodu żonie, obejrzałem sobie i10. fajna maszynka. Ale po akcji w serwisie dałem sobie spokój. poszukam innej marki. Jednak stare porzekadło mówiło prawdę: pierwsze auto danej marki sprzedaje salon, każde następne- serwis.
robaszek127:
Kup 5W30 jaki oni zalecają inaczej wlejesz 0w30 i w razie awarii masz pewnie, ze będą schody. A przecież wiemy wszyscy, ze serwis hyundaia nie słynie z jakości czy niskich cen. Ale to chyba wszystkie tak mają.
nadamus:
Wszystkie moje samochody zaczynają od 0W30 lub 0W40 (za wyjątkiem kupionych za prl- ale wtedy liczył się olej- aby był) - zawsze stawiam na najwyższą półkę w sprawie środków do samochodu. A a castrolem jestem od ... lat 90-tych i mam zaufanie do olei z tej firmy. Na shellu i lotosie się sparzyłem i nie chcę ich używać. Już serwisowałem kilkanaście samochodów w aso i do tej pory tylko aso hyundaia robiło jakieś grymasy na przywieziony olej. Inne serwisy tylko patrzyły na klase jakościową i było ok (zawsze kupowałem olej 'książkowy"). a tu takie grymasy. Chyba jednak chodzi o kase za prowizję za sprzedany olej- kiedyś jeszcze istniało coś takiego jak dobre imię firmy- teraz już tylko kasa, kasa ... i nic więcej. Żebym wiedział wcześniej że takie coś jest to ... bym kupił inny samochód. Ale teraz już nie popełnię tego błędu ;)
JerzyR:
Reasumując do ostatnich modeli silnika 1.4 t-GDI z roku 2020 należy stosować zgodnie z instrukcją obsługi olej, np. ACEA C2: Helix Ultra ECT C2/C3 0W30 lub ACEA A5/B5: Helix Ultra A5/B5 0W30, Helix Ultra AH 5W30.
Z tego wynika, że jednak do nowych wypustów ACEA C2 - 0W30. Wedlug instrukcji wchodzi 4,2 litra - faktycznie trzeba mieć 5 litrów ze sobą?
ojojo:
Wystarczy 4L, nawet trochę zostanie.
Nawigacja
[#] Następna strona