Forum > i30 PD

[i30 PD]Fabryczny olej

<< < (2/14) > >>

kosmos2011:
Przy eksploatacji w warunkach normalnych wymiana oleju w silniku T-GDI następuje co 15 tyś. km lub co 12 miesięcy (zależnie co nastąpi pierwsze).

Z tego co piszesz to krótkie odcinki które będziesz pokonywał już prawie zaliczają się do warunków ciężkich i wtedy 7,5 tyś. km lub co 6 miesięcy.

Najlepszy będzie złoty środek.

W tabelce pojawił się dodatkowo punkt "Domieszki i dodatki do paliwa" w przypadku GDI  jest to środek do czyszczenia wtryskiwaczy i jego stosowanie jest bardzo ważne.

Jakbyś mógł to tutaj http://hyundaiklub.pl/forum/viewforum.php?f=54 opisz auto dodaj zdjęcia będzie to pierwszy PD.
.

Jackos:
Jeszcze raz dziękuję za cenne wskazówki.

Wrzuciłem zdjęcie samochodu do odpowiedniego wątku zgodnie z Twoją sugestią :)

qbadm:
Dołączam się do tematu: jaki olej do 1.6 CRDI 81kW? '17? Jakoś Shell do mnie nie przemawia, poza tym w silniku i tak pewnie jest coś innego aktualnie, aktualny przebieg <1kkm :) Pytam oczywiście na przyszłość.

P.S. Czy ASO Hyundai przeprowadza wymiany na materiałach klienta takich jak olej i filtry?

AndrzejK:
Do i30 2016 wersja Go! przywoziłem ze sobą SHELL HELIX 5/30 syntetyk,filtr powietrza,oraz kabinowy.Wtedy przegląd jest trochę tańszy.Ale zawsze wcześniej pytałem o zgodę.

qbadm:
Dzięki za info, jak się w ogóle kształtuje koszt przeglądu gwarancyjnego?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej