Forum > Pony / Excel
Kopcenie z wydechu - wymiana uszczelniaczy zaworowych
paseczek:
--- Cytat: "grzesik1" ---no bez kompresora się da, ale wtedy czeka cię ściąganie głowicy ;p
--- Koniec cytatu ---
Witam
Nie mam kompresora i tak sobie wymyśliłem. Tylko proszę, nie śmiać się ze mnie :oops:
Gdy mam już wszystko ustawione, czyli 1 i 4 cylinder, tłoki w GMP, wkładam przez otwór wykręconych świec balonik i go pompuję. Balonik wypełnia przestrzeń w 1 cylindrze i zawory nie opadają.
Tylko nie wiem, czy otworem świec wejdzie taki balonik.? :oops: :oops: :oops:
Pozdrawiam
Jarek:
--- Cytat: "paseczek" ---wkładam przez otwór wykręconych świec balonik i go pompuję
--- Koniec cytatu ---
Tu się nie ma z czego śmiać, pomysł jest bardzo dobry. Jest tylko jeden problem - materiał balonika - musi wytrzymać, no i jakoś trzeba uszczelnić wylot tego balonika.
Powiem tak - nie kombinuj nic sam skoro nie masz narzędzi. Jedź do mechanika i on to zrobi bez zdejmowania głowicy.
T_O_M_A_L_A:
Zamiast balona proponuje kondoma :P. Będzie pewniejszy ;)
Grzesik1:
--- Cytat: "T_O_M_A_L_A" ---amiast balona proponuje kondoma :P. Będzie pewniejszy ;)
--- Koniec cytatu ---
gorzej jak i on zawiedzie, bedzie wpadka ;o
paseczek:
--- Cytat: "grzesik1" ---
--- Cytat: "T_O_M_A_L_A" ---amiast balona proponuje kondoma :P. Będzie pewniejszy ;)
--- Koniec cytatu ---
gorzej jak i on zawiedzie, bedzie wpadka ;o
--- Koniec cytatu ---
Witam
Nie wiem, czy robicie sobie jajaaaa, ale. Gdy Ty masz kompresor z zamrażarki i wystarczy takie ciśnienie do podtrzymania tłoka, to i kondon wytrzyma. Na końcu umocuję szczelnie "maszynkę" od dętki rowerowej. Po włożeniu kondona do cylindra, przykręcę wężyk i pompką rowerową, napompuję go. Podobno to jest mocna guma, gdyby tak nie było to Polska miałaby około miliarda ludności :shock:
Pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona