Witam ponownie, mam do Was pytanie, które nurtuje mnie od dłuższego czasu. Podczas ruszania i pierwszej fazy rozpędzania samochodu słychać taki bardzo delikatny chrobot spod maski.Sytuacja powtarza się przy zmianie biegu z pierwszego na drugi i rozpędzaniu auta. Co ciekawe ma to miejsce tylko przy ruszaniu/rozpędzaniu auta z miejsca, z obrotami w zakresie ok 1200- 2000.Kolejna zmiana biegu na drugi (obroty ponownie spadają w tą okolicę) sytuacja się powtarza. Słychać to około 2-3 sekundy. Na dalszych biegach cisza. Podczas ruszania na większych obrotach nic nie słychać. Specjalistą nie jestem ale dźwięk ten przypomina delikatny chrobot/ mruczenie. Ciężko jest mi to zlokalizować podczas jazdy (chyba ,że teściową wrzucę pod maskę i niech słucha :-P ). Konsultowałem to z pewnym mechanikiem, który stwierdził, że może za to być odpowiedzialny jeden z systemów kontroli trakcji. Czy macie jakieś pomysły? Dodam,że z tą przypadłością przejechałem już ok 20,000 km. Biegi wchodzą bardzo płynnie, autko jest dynamiczne na każdym biegu. :?: Wydaje mi się ,że nie jest to rezonans, jest to inny dźwięk.