Forum > i40 VF

[i40 VF] poziom oleju 1.7 crdi

<< < (9/12) > >>

Venom:

--- Cytat: "MD13" ---Venom jak wracałem dziś do domu to go ustawiłem na łopatki i trochę go po przeciągałem. Jak stanąłem przed domem do wsłuchałem się w silnik i takie dziwne coś słyszałem. Wyszedłem z auta a tam wali  - więc dopala bo tak też zauważyłem w służbowych autach ,że jak dopala to charakterystyczny smrodek wychodzi. Po kilku minutach silnik zmienił pracę i smrodek ustał więc było dopalanie. Jeśli chodzi o tą firmę z rokicińskiej to chodzi ci o G-Lab Diesel Tuning ? Pisąłem już do nich tylko nie wiem dlaczego w stopce mieli Rzgowską. Tak ci siak to chyba się zdecyduje na dwie opcje na raz. Nie wiem jak wy sądzicie ale to przecież chore by cały czas nasłuchiwać czy się wypala dpf. I specjalnie robić kilometry aby wypalać filtr. Jak już to chociaż jakiś monit powinien być np. "Trwa dopalanie - nie wyłączaj silnika". Tak ciężko to zrobić? Nie bo się nie chce , lepiej jak pieprzenie dpf, silnik i przyjadą na serwis.
--- Koniec cytatu ---

Tak to było dopalanie. Wtedy podnosi sie temperatura ( przez dodatkowa ilośc paliwa) i poprostu wszytsko się nagrzewa czasem tez właśnie śmierdz .
Tak chodzi o G-lab. Podobno pierwsza hamownia w Łodzi . Masz napisaną Rzgowską ponieważ cześniej tam stanconowali a teraz sie przeniesli tam gdzie są . Moze lepiej zadzon bo oni tam robia auto za autem i sporadycznie odpisują .Jak pojedziesz to sie nie przeraź tylko :-) Ja jak wjechałem tam na teren to czekałem az za chwile wyjdą tam jakies kury i krowy a w tym garażu to ktoś conajwyżej Poloneza moze tuningować :-) Warunki są garażowe ale to dlatego ze się organizują .

[ Dodano: 2018-02-07, 07:29 ]

--- Cytat: "Alonzo_" ---
--- Cytat: "Venom" ---Być może masz racje ....
--- Koniec cytatu ---

A być może nie.
Dziś spróbowalem Twojej metody i po 3-4 km na trójce 3 tyś obrotów ruszyło wypalanie :shock:
Dystans mam taki ze powinno wypalać ale to chyba nie był zbieg okoliczności.
Twoja metoda Venom moze być trafiona. Za 150-200km zrobie to jeszcze raz. Jak ruszy wypalanie to by było to ;-)

PS do Moderatora
Może trzebaby to przekleić do wątku z wypalaniem dpfa lub wątki połączyć?
--- Koniec cytatu ---

No to gitara :-) Czasem trzeba spróbować samemu żeby się przekonać do metody .Pewnei to nei jedyna ale zdaje się skuteczna .

MD13:
Venom dzwoniłem i wstępnie się umówiłem na następny tydzień. Olej tez wymienią. Musze jeszcze sobie poustawiać ale decyduje się na 2 opcje od razu. Dam znać jak będzie po robocie.

waszek_rmc szczerze nie wiem bo wydaje mi się ,że akurat trafiłem z dopalaniem. Może być to przypadek akurat. Ale fakt na 3 i powyżej 3000 obrotów. Nawet nie bardzo długo i jeszcze wydaje mi się ,że temperatura wody jeszcze nie była osiągnięta pracy rozgrzanego silnika.

Venom:
No super :-) Pogrzebałem o tym gości z g-lab w necie i to naprawdę tęgi fachowiec.Zresztą pogadasz to się sam zorientujesz. Pytaj go o wszytsko, ona chętnie odpowiada . Może i masz racje z tym dpf. Ja się poprostu boje  tego że w dobie gadania o smogu itd  ktoś coś wymyśli i zaraz trzeba będzie te dpf spowrotem pakować .
No i pamiętaj o tym co Ci pisałem o otoczeniu warsztatu :-) Jest syf ale oni się organizują więc powstrzymaj odruch wrzucania wstecznego po wjechaniu na tę posesję hehehe

[ Dodano: 2018-02-07, 12:19 ]
zobacz tu. Oni kilka dni przed moim robili takie i40 tak jak ty chcesz tzn  usunięcie DPF/EGR i remap.

MD13:
Venom widziałem już na fc. Jak uzyskam te 160 km to będę zadowolony. A co do DPF to wszyscy moim znajomi mają usunięte. Pomyśl sobie ile będziesz jeździł autem , do tego że jeśli nawet trzeba będzie coś z tym robić to i tak przez pewien czas spokój a nie wiesz czy akurat nie będziesz zmieniał auta. A tak to cały czas patrzeć czy dopala, czy olej przybył. Pitolę wolę spokój.

Venom:
U mnie weszło 162 odrazu i bez problemu z dpfem. Myślę że ty bez dpf uzyskasz 160 z palcem w dupie . Masz racej z tym dpf ale ten koleś od modó powiedział że dpf w stanie bardzo dobrym i jeśli nie mam problemów to się wstrzymać z amputacją .

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej