Forum > i40 VF

[i40 VF] poziom oleju 1.7 crdi

(1/12) > >>

arti_100:
Witam, ostatnio wymieniłem olej w moim hyundaiu i40 vf. Zalalem tak zeby bylo pomiedzy F a L po tygodniu sprawdzilem i oleju przybylo na rowno z litera F ale wiecej juz nie przybywa. Zawsze podnosi sie tylko do tego momentu i wiecej juz nie. Jaka moze byc tego przyczyna bo DPF raczej wykluczylem ze wzgledu ze nie podnosi sie dalej. Tak to wygląda jak na zdjęciu.

Alonzo_:
Zawsze tak masz po wymianie? Czy jak to rozumieć?
Jak zawsze po wymienie to wg mnie  za mało czekasz po zalaniu świeżym i cały olej nie trafia do miski  a później po dłuższym postoju pokazuje Ci prawidłowo dopiero.
Jak jednorazowo po ostatniej wymianie to widzisz to mogło Ci się trafić wypalanie dpf-a, którego wówczas nie dopaliłeś i dolało.

arti_100:
Zle mbie zrozumiales. To nie bylo jednorazowo po wymianie oleju bo wczesniej tez mi tak przybywalo i odciagnalem a po jakims czasie znowu przybylo na rowni z gorna granica.

TomSzy:
Ja zawsze po wymianie sprawdzam prawidłowy poziom po conajmniej jednym dniu jak trochę pojezdze, zawsze mam Tak, że jak zalewam to celuję po środku a kolejnego dnia jak olej sie "ułoży" sprawdzam poziom i jest prawie maks i nie przybywa już (ew. doleję trochę)

arti_100:
to nie to.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej