Forum > Getz
[Getz] Zwiększenie mocy
Witek:
Getz występował jeszcze w wersji 1.6 (coś ponad 100 koni) i w dislu 1,5 (110 KM).
IgoReCzeK:
Witam. Owszem występował w wersji 1.6 ale sprowadzany był wyłącznie na zamówienie z Korei. Nota bene mamy takiego Getza w Fanklubie, jak mnie pamięć nie zawodzi to MacTB ma takiego. ;-) Zrywny skubaniec jest przy tym silniku. Nie mniej jednak trafienie takiego egzemplarza w Polsce do zakupu na rynku wtórnym graniczy raczej z cudem. Pozdrawiam Igor.
lizi0:
Witam Panowie,
Co do pojemności to były oczywiście autka 1,3 benzyna 60 KW -> 82 KM. Jak chcesz to popatrz w zakładke WASZE GETZ, jest tam moje auto (GETZ Krzysztofa).
Od tamtego czasu auto dość sporo się zmieniło ale to dopiero opisze na forum za jakiś czas. Zdredzę że auto zostało wzbogacone w:
- klimatyzacja ( teraz pracuję nad przerobieniem jej w automatyczną klime dzięki założonemu komuterowi pokładowemu),
- komputer pokładowy ( robiony własnoręcznie),
- wymienione przednie hamulce,
- wymieniony sprzęt grający,
- drobne zmiany w wyglądzie,
- świece firmy BRISK Sport (auto zyskało na mocy),
Dlatego założyłem ten temet aby można było się wypowiedzieć na temat zwiększenia mocy w naszych Getzach.
Czekam na kolejne rady.
PS: Nie wiecie jaką średnice montażową powinien mieć filtr storzkowy w Getzie 1,3.
Jarek:
--- Cytat: "lizi0" ---Mam Getza 1.3 82KM
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: "lizi0" ---Czekam na kolejne rady.
--- Koniec cytatu ---
Z tego co pamiętam to 1 rzeczą w tuningu tego akurat silnika jest ingerencja w elektronikę auta, została ona ustawiona na jazdę typowo miejską. Stosunkowo nisko jest ustawiony ogranicznik obrotów.
Jak dla mnie ta zabawa w ogóle nie ma sensu.
MiSieK:
Ktoś robił chip tuning Getzowi 1.5 CRDi 88KM ??
Podobno jest przyrost do ok 110KM,a to sporo jak na to auto.
Przymierzam się do takiego i to w najbliższym czasie.
Upatrzyłem sobie coś takiego http://allegro.pl/item432850351_promocja_powerbox_hyundai_crdi_vgt.html
Mechanik z ASO HYUNDAI'a mówił,że u sibie coś takiego założył i jest git.
Co Wy na to??
Nawigacja
[#] Następna strona