Forum > Getz

[Getz] Zwiększenie mocy

(1/5) > >>

lizi0:
Witam,

Mam Getza 1.3 82KM ostatnimi czasy brakuje mu już mocy.

Możecie podpowiedzić co można zrobić aby zwiększyć moc w tym autku??

LeszekC:
zacznijmy od tego ze hyundai getz wystepowal tylko z silnikami 1.1 (66KM), 1.4 (97KM), i 1.5 (88KM) w deasel-u wiec na poczatek proponuje poprawne sprawdzenie jaki ma się samochod i z jakim silnikiem.

co do zwiekszania mocy pierw zadbalbym o bezpiecznstwo, wymiana hamulcow na lepsze i o wiekszej srednicy, zainwestowanie w zawieszenie dobre a pozniej majac taka baze zaczac grzebac w silniku

ale domyslam sie ze ma byc wszytsko tanim kosztem wiec kup sobie filtr stozkowy powietrza, wyjdzie cie mniej niz 100 zł, szybciej nie pojdedziesz ale bedziesz mial wrazenie ze jedziesz szybciej i powinno starczyc..

ps. czytaj forum.. tuning kazdego auta dziala na tej samej zasadzie..

Brt85:

--- Cytat: "LeszekC" ---zacznijmy od tego ze hyundai getz wystepowal tylko z silnikami 1.1 (66KM), 1.4 (97KM), i 1.5 (88KM) w deasel-u wiec na poczatek proponuje poprawne sprawdzenie jaki ma się samochod i z jakim silnikiem.
--- Koniec cytatu ---

Silnik 1,3 występował w rocznikach 2002-2004, potem został zastąpiony przez 1,4. Więc proponuję doczytać trochę. Był jeszcze 1,5Crdi(82KM)[D3FA-chyba] w wersji 3 cylindrowej, o ile dobrze pamiętam.

BartBartez:

--- Cytat: "LeszekC" ---co do zwiekszania mocy pierw zadbalbym o bezpiecznstwo, wymiana hamulcow na lepsze i o wiekszej srednicy
--- Koniec cytatu ---

Myślę, żę zbędna sprawa przy takim silniku. 100 KM i tak nie osiągnie.

Wywal kata jeśli nie straszne Ci są przeglądy i ekologia.

LeszekC:
skoro tak mowicie, ja sie powolalem na storne oficjalna hyndaia i tam nie ma ich w ofercie, ale skoro tak mowicie to przepraszam - zwracam honor.

co do tuningu to jak sie juz dowiedzialem na tym forum, nie warto jesli nie ma sie na wlozenie w samochod partu tys.

chcesz wiekszej mocy, sprzedaj getza i kup cupe :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej