Autor Wątek: [i40 VF] problem z kluczem zbliżeniowym  (Przeczytany 18105 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline robaszek127

• Giełda
Odp: [i40 VF] problem z kluczem zbliżeniowym
« Odpowiedź #15 dnia: 05 Maj 2025, 17:42:58 »
Naprawdę nie wiem zobacz sobie historię przeglądów w Polsce jak masz datę pierwszej rejestracji i numer rejestracyjny.
Kluczyki może gościu zgubił a dorobił takie bo było taniej jest wiele możliwości. To może nie skreślać auta ale trzeba sprawdzić sobie dokładnie samochód.
Sam kupowałem auto by miało dobry silnik i ciężko było wybrać. Hyundaia już nie chciałem ze względu na słabą blachę, silniki i części dość drogie.

Offline Cobra_JM

• Giełda
« Odpowiedź #16 dnia: 05 Maj 2025, 17:52:39 »
Pytanie czy to na pewno kluczyki czy może inna elektronika padła , skoro Key Les działa. Ciężko sprawdzić co działa a co nie.
1. rzeczywiście "padły" kluczyki.
2. padła część modułu odpowiedzialna za obsługę centralnego z kluczyków - wtedy pewnie cały moduł do wymiany.
3. bywa że w danym układzie pada sektor odpowiedzialny za coś. B. rzadko tak się dzieje ale się dzieje.
4. specjalista Ci to opanuje ale swoje skasuje - pytanie czy jakby co to ryzykujesz autko tylko z Key Les
Decyzja należy do Ciebie.

Offline Windus

• HKP
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 05 Maj 2025, 20:20:11 »
Cobra_JM orientujesz się jaki koszt takiego modułu?
Żeby nie zaśmiecać wątku tu jest to autko:
http://hyundaiklub.pl/index.php/topic,16383.new.html#new

Offline Windus

• HKP
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 05 Maj 2025, 20:25:48 »
Hyundaia już nie chciałem ze względu na słabą blachę, silniki i części dość drogie.
To jakie masz autko?

Offline robaszek127

• Giełda
« Odpowiedź #19 dnia: 05 Maj 2025, 21:01:58 »
Nigdy nie sądziłem że tą markę kupię ;D Chciałem Bravo z 1,4T plus gaz lub w ostateczności 1.6 lub 2.0 Multijet. A kupiłem Giuliette. Brat ma, w rodzinie też ma a części na olx tanie jak barszcz. Blacharka tańsza niż do mojego byłego Getza.  Kupiłem ropniaka bo odchodzi koszt instalacji gazowej. A silnik z tych jeszcze pancernych 1.6 choć jak wszędzie ma dpf i trzeba patrzeć kiedy się wypala.
« Ostatnia zmiana: 05 Maj 2025, 21:04:16 przez robaszek127 »

Offline Cobra_JM

• Giełda
« Odpowiedź #20 dnia: 05 Maj 2025, 23:24:06 »
Co do ceny danych modułów to kontakt z ASO, aby wiedzieć co za numer części, a potem szukam w sieci taniej lub odpowiedników.

Niestety Ja mam normalne kluczyki bez key les i mi wszystko działa. Naprawdę mogę Ci doradzić tylko to co napisałem powyżej. Sam po sobie wiem , po awariach które miałem w poprzednich autkach ile to jest zachodu i czasu z lokalizacją przyczyny. Zwykle dawałem sam rade ale przy elektronice to już inna bajka.

Offline malerikula

• Giełda
« Odpowiedź #21 dnia: 06 Maj 2025, 11:46:49 »
A ja powiem że to normalna sprawa nie wiem czemu pewne modele aut Kia/Hyundai po wymianie baterii  przestaje działać zamykanie,otwieranie. Producent w tym przypadku tak to rozwiązał że kluczyk samochodu programuje/koduję się 2 razy, natomiast: mamy czysty nowy kluczyk z ASO , to pierwsze koduję się rk czyli zamykanie otwieranie a potem immo, i to jest zawarte w nomenklaturze producenta więc ten pracownik ASO nie wiem czemu opowiada bajki. Często mam klientów którzy wymieniali baterie i to często tylko w jednym pilocie i przestał działać kluczyk. Najdalej miesiąc temu miałem kia Rio 2022. Procedura jest  w gds(ASO) czy gscan3 czy Zenith nazywa się "code saveing" dlatego w którymś serwisie powiedzieli że 160zl i 1900zl 160 za zamykanie , a 1900 za fizyczny kluczyk plus kodowanie immo. Ja za takie kodowanie samego pilota (zamykanie/otwieranie) biorę 100zl. Jeszcze raz powtarzam sprawa nie jest dziwna tylko normalna.