Autor Wątek: [Lantra J2] Centralny zamek - ktoś zakładał ?  (Przeczytany 5353 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Złośnik

• Global Moderator
[Lantra J2] Centralny zamek - ktoś zakładał ?
« dnia: 12 Październik 2015, 00:48:06 »
Witam. Jak w temacie. Gdzie umieścić centralkę ? Czy całkowicie wywalaliście siłownik w drzwiach kierowcy  czy tylko dokładaliście siłownik SLAVE ?

Czy ktoś podłączał siłownik bagażnika ? Gdzie ? Jak jest w oryginale ? Gdzie jest i czy jest w ogóle centralny podłączony do bagażnika ? Z tyłu w komorze pod plastikową osłoną jest za mało miejsca na montaż standardowego uniwersalnego siłownika.

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Październik 2015, 18:41:24 »
W bagażniku nie było siłownika.

Czy miałeś oryginalny centralny z pilota czy na kluczyk?

Offline Złośnik

• Global Moderator
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Październik 2015, 19:41:50 »
Na kluczyk.

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Październik 2015, 21:02:51 »
Na stronie 253 http://hyundaiklub.pl/forum/dload.php?action=file&id=3 masz schemat podłączenia jakie teraz posiadasz.

Jeśli chodzi o siłowniki samochód 11 grudnia rozpocznie 20 lat i pewnie oryginalne niedługo odmówią posłuszeństwa. Kupiłbym cały komplet również do sterowania z pilota bagażnikiem (na schemacie jest opis że roczniki 1999-2000 miały takowe więc już nie wiem jak było do końca).

Demontujesz siłownik-aktywator z drzwi kierowcy przedłużasz przewody pod deskę rozdzielczą i tam montujesz nową centralkę.

Offline Złośnik

• Global Moderator
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Październik 2015, 00:09:34 »
No tak miały po 99r - ale tylko wersje wagon - combi. W sedanach nie ma miejsca na ten siłownik.

Ale mniejsza na razie o to. Problem w tym, że po założeniu siłownika i centralki, podłączeniu wszystkiego jak trzeba - wszystko działa, ale utraciłem funkcję sterowania centralnym z poziomu wkładki/rygla. Teraz działa tylko z pilota a kluczyk zamyka tylko drzwi kierowcy lub pasażera a nie tak jak poprzednio wszystkie naraz.
Sprawa jest prosta - usunąłem ten tzw. przełącznik-aktywator. Myślę o tym, czy jakbym go zostawił i tylko podpiął się siłownikiem pod cięgno tego aktywatora a kablami siłownika do wtyczki aktywatora - czy to by działało prawidłowo ?
Czy sygnały z centralki do siłownika (gdy zamknę/otworzę pilotem) i sygnał do zamknięcia zamków z poruszanego w tym momencie przez dołożony siłownik - przełącznik-aktywator - nie będą się dublowały, i siłowniki nie będą podwójnie dobijały ?

Offline lexom

• Giełda
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Luty 2016, 10:50:55 »
Czy ktoś orientuje się czy w mojej 1.9D (1999) 50kW był fabrycznie zamontowany centralny zamek?

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Luty 2016, 20:56:47 »
Już wsiadam do IC i jadę żeby wedrzeć się po tapicerkę drzwi i sprawdzić.

Podaj vin.