Forum > i30 FD

drgania, wyłączenie ESP i wspomagania

(1/3) > >>

bomanz:
Witam
Mam następujący problem. Chciałem zrobić zbieżność, ale powiedzieli mi, że muszę najpierw wymienić tuleje na wahaczach co zrobiłem (4 sztuki). Potem powiedzieli, że przecieka mi przedni prawy amortyzator - wymieniłem oba wraz z górnymi mocowaniami. Po tym zaczęły się problemy. Po  kilku kilometrach jazdy następują stuki z przodu po stronie kierownicy, wyłącza mi się ESP wraz ze wspomaganiem kierownicy - stuki są tylko przez chwilę. Jak stanę, wyłączę silnik i włączę znowu wszystko jest w porządku. Myślałem, że to może coś ze zbieżnością, ale po jej zrobieniu problem nie zniknął. Co to może być? Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi.

kosmos2011:

--- Cytat: "bomanz" ---wyłącza mi się ESP wraz ze wspomaganiem kierownicy
--- Koniec cytatu ---

A jakie są objawy powyższego nie działania.

bomanz:
Włącza się ikonka "ESP OFF" i żeby skręcić muszę nakręcić się kierownicą. Chociaż czasami włącza się tylko ikonka, a wspomaganie działa normalnie. Nie wiem co to może być. Na forum pisali coś o czujniku hamulca czy tam światła stop, ale nie wiem jak to może być powiązane. Pod komputerem pokazało błąd kąta skrętu kierownicy, ale o co dokładnie chodzi to nie wiem.

kosmos2011:
ESP czy EPS?

A i był błąd jaki numer dokładnie.

Może za trzecim postem podasz wszystkie informacje.

bomanz:
ESP, kodu nie znam. Podaje to co wiem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej