Autor Wątek: [ix35 EL] przekaźnik świateł mijania  (Przeczytany 19330 razy)

Offline roboertkam

• HKP
  • **
[ix35 EL] przekaźnik świateł mijania
« Odpowiedź #30 dnia: 18 Październik 2017, 19:10:24 »
Witam po przerwie, prawdopodobnie nie było styku pomiędzy pinam a wkładaną wtyczką,
kilkakrotnie wsadziłem i wyciągnąłem wtyczkę jak mierzyłem napięcia na stykach wtyczki.
Może to albo ostre końcówki pomiarowe z przewodów miernika oczyściły styki.
Problem rozwiązany, dziekuję za pomoc.

Offline jacek2

• Giełda
« Odpowiedź #31 dnia: 19 Październik 2017, 08:00:33 »
Proponuję na wszelki wypadek psiknąć połączenia jakimś WD 40, lub CX 80, Poprawi to przewodność i zabezpieczy przed wilgocią na jakiś czas....

Offline aro_40

• HKP
  • **
« Odpowiedź #32 dnia: 07 Grudzień 2017, 20:36:38 »
Tym razem ja odkopię temat.
Jestem posiadaczem ix35 od jakichś 2 tygodni. Z tydzień temu w podróży zatrzymałem się na krótki postój, a jak odpaliłem auto to okazało się, że prawe światło mijania mi padło. Wymieniłem żarówkę, a że było ciemno, to żarówkę wyrzuciłem bez sprawdzania jej stanu. Minęło kilka dni i w ostatni poniedziałek padła mi żarówka od lewego światła mijania. W sklepie powiedzieli, że żarówki najlepiej wymieniać parami, bo inaczej ta druga szybko pada. Zatem wymieniłem obie żarówki równocześnie. Okazało się, że ta rzekomo padnięta żarówka nie miała przepalonego żarnika, a nowa żarówka świeciła poprawnie. Dzisiaj (3 dni później) padła mi ponownie żarówka prawego światła mijania... Macie może pomysł co może być przyczyną tak częstego padania żarówek?
Od jakichś 10 lat miałem Octavie i w tym czasie wymieniłem może ze 2-3 żarówki...

Kolejny dzień - przygody z żarówkami ciąg dalszy. Żeby było ciekawiej, wieczorkiem (wczoraj, przed napisaniem posta) wymieniłem tę padniętą żarówkę. Wsadziłem jedną z tych, które wyjąłem poprzednio. Rzekomo padniętą. Oczywiście nie świeciła. Machnąłem ręką i stwierdziłem, że pobawię się za dnia. Dzisiaj rano odpalam autko i... żarówka działa... za to nie ma pozycyjnego.

Ma ktoś pomysł co się dzieje?

Offline jacek2

• Giełda
« Odpowiedź #33 dnia: 08 Grudzień 2017, 11:28:53 »
Jakieś czary mary się robią w twoim aucie. U mnie osobiście paliły sie kilkukrotnie żarówki, od świateł mijania, ale to zdarzało się w bardzo upalne dni. Jakość żarówek też nie była wysoka....

Offline Eryk65

• Giełda
« Odpowiedź #34 dnia: 07 Marzec 2018, 17:50:33 »
Po przeczytaniu tego tematu wychodzi na to ze światłami steruje moduł IPS.W moim ix z 2012r jest zamontowany modul o symbolu 91950-2S521 gdzie światła mijania świecą w poz 0 jako dzienne.
Chętnie bym podmienił na taki co w pozycji 0 nie swiecą wcale.Tych modułów na Alegro jest dużo o różnych symbolach.Czy ktoś z kolegów może pomóc i dobrać odpowiedni moduł,takie były montowane na europę zachodnią.

Offline byhlk

• HKP
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: 07 Marzec 2018, 18:55:50 »
Ciekawy jest czy to coś da, jak znajdziesz powiedz jaki:)
Zamówiłem sobie DRL w zaślepki halogenów... Dzwoniłem po moduł do
CLM-02-DRL-OFF
ale wychodzi z wysyłką coś koło 280 zł ;/

Offline Eryk65

• Giełda
« Odpowiedź #36 dnia: 08 Marzec 2018, 15:40:50 »
Wysłałem meila na prywatny do kosmos 2011,ale siedzi od 3 dni w skrzynce do wysłania.
On chyba pracuje w serwisie Hyundaia lub Kia bo jest bardzo obeznany w tych autach.
Jak się dowiem na jaki moduł IPS podmienić to dam znać co z tego wyjdzie.

Offline Robik

• Giełda
« Odpowiedź #37 dnia: 08 Marzec 2018, 16:43:46 »
Panowie podlacze sie do dyskusji gdyz na okolicznosc montazu lamp poliftowych zalozylem w moim IXie wskazany wyzej modul  - sprawdza sie doskonale. Wszystkie szczegoly techniczne macie omowione w watku "montaz lamp po lifcie".

Offline byhlk

• HKP
  • **
« Odpowiedź #38 dnia: 09 Marzec 2018, 22:50:22 »
Czy schemat elektryczny lub lepiej cały manual do ix35 2012r. ktoś posiada? Byle nie po rusku :)

Offline aro_40

• HKP
  • **
« Odpowiedź #39 dnia: 31 Październik 2018, 18:57:11 »
Odkopuje temat i problem,  który opisałem kilka postów wyżej (a było to prawie rok temu).

Dzis nie mam z przodu obu pozycyjnych, krótkich/dziennych i lewego długiego. Macie pomysł co się dzieje? Z tyłu sa wszystkie światła.

Poniżej moja skrzynka bezpieczników