Forum > i30 FD
światła do jazdy dziennej
kosmos2011:
Srbastek w i30 FD DRL jest sterowane przez BCM. Sprawdź czy na odwrocie skrzynki bezpieczników z dwóch wtyczek wychodzą przewody tak jak poniżej.
.
srbastek:
Pierwsze zdjęcie widziałem na https://service.hyundai-motor.com, tego drugiego mi brakowało :-) jutro postaram się zobaczyć czy mam kabelki 👍
U mnie wygląda to tak: pin 17 (masa - czarny) - brak, pin 17 (sygnał drl) u mnie jest koloru niebieskiego.
kosmos2011:
No tak tylko to o czym piszemy odnosi się do funkcji gdzie BCM po wyjęciu kluczyka wyłącza światła , a Tobie chodziło raczej o typowe światła DRL oszczędzające paliwo w aucie.
srbastek:
Chodzi mi o to aby światła w pozycji off się świeciły (szczególnie przydatne jak założę czujnik zmierzchu), nie wiem jak to jest w Hyundaiu, czy tylko mijania się świecą czy tył także.
Czyli jeżeli dobrze rozumiem (z elektryki sam tylko żarówkę wymienię :-P) to wystarczy podpiąć masę + bezpiecznik i powinno działać?
kosmos2011:
Spróbować można tylko i tak wszystko zależy od BCM. Poniżej zdjęcie 1 jak podłączyć tylko wpierw sprawdź czy w BCM są wolne miejsca.
Prawidłowe rozmieszczenie pinu 17 z przewodem czarnym zdjęcie 2.
Masa zdjęcie 0
.
Nawigacja
[#] Następna strona