Forum > i30 FD
światła do jazdy dziennej
kizia:
Witam.
Przeszukałem forum ale nie znalazłem odpowiedzi do mojego modelu i30.
Kupiłem lampy firmy m-tech 902 HP okrągłe i będa pasować w końcach gryla tam gdzie tablica rejestracyjna ale mam dylemat z oodłączeniem zasilania.
Chciałem się podpiąć pod przewód zapalniczki bo tam napięcie się pojawia po włączeniu zapłonu ale nie ma którędy poprowadzić przewodu (trzeba by wiercić dziurę do komory silnika).
W komorze silnika są bezpieczniki ale nie wiem jak się tam podpiąć i do jakiego bezpiecznika.
Na forum znalazłem zdjęcia i schematy ale nie z mojego modelu.
Daję zdjęcie bezpieczników z mojego modelu i30 1.6 benzyna z 2007r.Koreańczyk
A może jest jakieś inne miejsce żeby się bezproblemowo podpiąć.
Proszę o pomoc jeśli ktoś już zakładał lampy dzienne.
kosmos2011:
Kizia na górnej belce forum jest profil tam możesz poprawić model silnika na G4FC zamiast G4FD.
Jakbyś przeszukał forum to byś wiedział że taki temat umieszcza się tutaj http://hyundaiklub.pl/forum/viewforum.php?f=78, dział Pozostałe jest od ogólnych spraw technicznych dotyczących wszystkich modeli np. kosmetyka lakieru.
Kupiłeś lamp to zamieść skan podłączenia elektrycznego bo w necie nie ma.
.
kizia:
Podłączenie jest proste.
Jeden przewód podłączyć pod zasilanie które pojawi się po włączeniu zapłonu drugi masa (minus akumulatora) a trzeci pod plus żarówki pozycyjnej.
Te schematy które podałeś już widziałem i nic mi nie dają.
Tak myślę żeby się podłączyć pod plus wycieraczek albo pompkę spryskiwaczy.
kosmos2011:
To jeszcze jedna próba.
[ Dodano: 2017-03-23, 22:46 ]
--- Cytat: "kizia" ---Tak myślę żeby się podłączyć pod plus wycieraczek
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: "dziobo07" ---Zauwazylem ze jak wlacze wycieraczki to na czas w którym pracuja to gasna swiatla. Na moj gust to przydalby sie inny plus po stacyjce. Macie pomysl?
--- Koniec cytatu ---
kizia:
Dzięki za odpowiedz.
W przyszłym tygodniu postaram się to zrobić i dam fotki.
[ Dodano: 2017-03-29, 11:41 ]
Tak więc zamontowałem lampy i działają bardzo dobrze.
Przewód zasilający podłączyłem pod bezpiecznik nr. 14 ECU2 (bezpiecznik cewki zapłonowej) zero pod akumulator i trzeci przewód pod plus świateł postojowych (są dwa przewody do podłączenia ,jeden wyłącza lampy całkowicie a drugi przygasza je) ale to jest w instrukcji.
Musiałem wyciągnąć bezpiecznik DRL żeby lampy zadziałały (nie wiem po co to montowali skoro zapalały się światła mijania i tylne lampy).
Odległość między lampami wynosi 61cm a więc zgodnie z przepisami.
[ Dodano: 2017-03-29, 13:00 ]
To na tyle.
Nawigacja
[#] Następna strona