Autor Wątek: głośniki  (Przeczytany 2998 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kurtz

• Gość
głośniki
« dnia: 08 Wrzesień 2008, 17:29:05 »
jako, że nie bardzo się jeszcze orientuję co do czego pasuje, więc pytam;)

jakie głośniki byście polecili do accenta 1,5 z 96r. tak, żeby ładnie pasowały bez żadnego rozwiercania, rozcinania itp. ???

nie muszą być jakieś super mocne,

[ Komentarz dodany przez: grzesik1: 2008-09-08, 19:00 ]
dostajesz upomnienie ze tytuł postu

xardas

• Gość
głośniki
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Kwiecień 2009, 20:43:27 »
Pokusiłęm się o odpowiedź mimo że temat stary, dlatego bo sam sie bawie w małe car audio u siebie. Z tego co mi wiadomo to masz tam miejsce na głośniki 10 cm. Jeżeli masz głośniki stare i chcesz zmienić na lepsze, to i tak nic to nie da , bo przy tej średnicy głośnika po prostu nie poczujesz różnicy. Jeżeli nic nie masz, to jakieś głośniczki helix / hertz. Ale powiem tak wydasz kasę, a i tak nie będziesz zadowolony z jakości odsłuchu bo różnica odsłuchu między 10 cm a 16 cm jest duża, także to się nie opłaca - oszczędny wydaje 2 razy więcej. Niektórzy polecają phonocara, ale jeśli masz stare głośniki to lepiej sobie phonocara odpuść. Pozdrawiam

adams502

• Gość
głośniki
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Kwiecień 2009, 21:48:06 »
Ja proponuję taki zestaw: Przód: gwizdki przy przedniej szybie, głośniki basowe w oryginalnych miejscach w drzwiach (wszystko na zwrotnicy), Tył (opcjonalnie dwudrożne lub trójdrożne w oryginalne miejsca) i koniecznie subwoofer Bass Reflex (skrzynia zamknięta na 2 głośnikach) przynajmniej wzmacniacz dwukanałowy na subwoofer. U mnie taki zestaw z radiem Kenwood gra całkiem nieźle.

xardas

• Gość
głośniki
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Kwiecień 2009, 23:15:02 »
Cytat: "adams502"
Ja proponuję taki zestaw: Przód: gwizdki przy przedniej szybie, głośniki basowe w oryginalnych miejscach w drzwiach (wszystko na zwrotnicy), Tył (opcjonalnie dwudrożne lub trójdrożne w oryginalne miejsca) i koniecznie subwoofer Bass Reflex (skrzynia zamknięta na 2 głośnikach) przynajmniej wzmacniacz dwukanałowy na subwoofer. U mnie taki zestaw z radiem Kenwood gra całkiem nieźle.

UUU :). Widać sporo pracy i trudu w to włożyłeś. Fajnie to wygląda, chętnie bym posłuchał jak gra. Nie wiadomo jak kolega jest ambitny, jakie ma fundusze i jakie ma możliwości zrobienia tego co ty masz u siebie, bo np. ja pod blokiem mam słabe, dopiero u rodziców mogę coś zrobić.. :/ . Mam takie małe pytanko jak się nazywa ten materiał którym jest obita skrzynia i jaki jest drogi ??

adams502

• Gość
głośniki
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Kwiecień 2009, 10:03:00 »
Ten materiał to "koc do obijania kolumn" na allegro za kawałek 1m x 1,5m zapłaciłem 15zł. Kolory: czarny, jasny szary, ciemno szary (to ten mój).

xardas

• Gość
głośniki
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Maj 2009, 11:54:33 »
Dzięki za nazwę, zapomniałem podziękować :D

łysyyy

• Gość
głośniki
« Odpowiedź #6 dnia: 12 Maj 2009, 17:26:51 »
Okładzina filcowa...

xardas

• Gość
głośniki
« Odpowiedź #7 dnia: 12 Maj 2009, 21:05:14 »
Ogólnie to pod hasłami koc do obicia, obicie kolumn itp takie coś można spotkać. Ale dzięki