Forum > i30 GD

Problem z kamerka cofania

<< < (6/7) > >>

kosmos2011:
Kostki od zamka nie mają nic wspólnego z kamerą.

Kostka kamery ma oznaczenie R36 (10-pin) i jak nie było kamery fabrycznie to nie ma jej w klapie i trzeba pociągnąć przewody od deski rozdzielczej.

To jeszcze raz http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=9688&postdays=0&postorder=asc&start=0

W kostce R36 pin 1 pamięć cały czas +12V, pin 2 zasilanie kamery +12V gdy kluczyk w pozycji ON lub start.
.

andy19614:
Kosmos podlaczylem orginalna kamerę do stacji multimedialnej wszystko jak opisales i działa.Problem w tym ze brak lini na obrazie i chyba troche jaskrawy obraz .Co zrbic .

andy19614:
Chcialem sie pochwalić ze z pomocą Kosmosa zainstalowalem org kamere cofania i podłączyłem do stacji multi.Nadmieniam ze kamerke kupilem na portalu zalozylem instalacje podłączyłem i chodzi ,tylko problem w tym ze brak linii na wyswietlaczu i moze troche jaskrawy obraz.Napiecie na kamere ze stacji 12v a nie wiem jakie napiecie wychodzi z org navi w i30 2013r.Moze ktos wie to prosze o info.

kosmos2011:
Układ nakładający linie jest w kamerze.

Sprawdź w stacji czy w opcjach nie ma włączenia.

andy19614:
Kosmos a moze zaduzy prad na kam 12v ,ty kiedys wspominales ze moze byc 6v ,albo gdzies moze slaba masa co?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej