Forum > Sonata
Nie odpala na benzynie ani na gazie.Pomocy jestem w Holandii
sparki8701:
wiec sprawa wyglada tak znalazlem miejse gdzie moze byc pompa ale sa dwa dekle z ktorych wychodza kostki jeden wiekszy a drugi mniejszy obok siebie sa i nie wiem ktory od pompy laduje teraz akumulator wiec jutro sprawdze iskre
Hants:
Ladowarki byly w Lidlu po kilka ojro. Nie uslyszysz pompy - jesli aku masz padniety.
Grzesik1:
do psrawdzenia pompy jest jednoprzewodowa kostka podpisana "purge pump" lub coś koło tego, podłączasz tam 12V i pompa powinna się uruchomić.
ale jeśli twoje auto nie chce zapalić a pompy nie słychać to obstawiam pompe...
W hultajach jest tak, że po momencię w którym przestaje kręci rozrusznik a auto nie zapala słychać pompę, niezależnie od tego czy jest dużo beny czy mało poprostu słychać wyraźny "szum "ze zbiornika
sparki8701:
z tych dwoch dekli wychodza takie same kostki ciezko cokolwiek tam przeczytac bo dostep tragiczny i ciemno one nawet rozczepic sie nie chca a druga sprawa to proboje iskre sprawdzic ale klucz sie ukrecil a z kluczy rurkowych nie maja 21 tylko 20 lub 22 i tak kombinuje chcialem sprawdzic czy paliwo dochodzi jak sie kreci rozrusznikiem ale nie mam czym odkrecic przewodu bo jest takie dojcie lipne i wogole to nie jest normalny przewod tylko metalowy pret normalny przwod jest od powrotu sciaglem go i jak krecilem rozrosznikiem to polecialo paliwo z silnika chce sprawdzic czy jest ta iskra poznie bede lukal na pompke
sparki8701:
dobra sprawa wygląda tak paliwo dochodzi ,pompa dziala a autko nie pali iskre sprawdze jutro ale raczej jak by byla to by zapalil co moze mu byc chetnie poslucham wasze zdanie
Nawigacja
[#] Następna strona