Forum > Sonata
Nie odpala na benzynie ani na gazie.Pomocy jestem w Holandii
sparki8701:
problem jest taki ze zaczelo brakowac mi gazu wiec przelaczylem na benzyne lecz on dalej jechal jakby na oparach gazu udalo mi sie dotoczyc do stacji benzynowej po czym samochod zgasl i juz nie zapalil krecil tak jakby paliwa nie dostawal na gazie nie zapalil bo ma taka instalacje z jednym przyciskiem i ponoc na benzynie musi odpalic i przelacza sie przy 2tys obrotow wiec wzielem go na linke komputer przelaczyl na gaz i odpalil na pare sekund ale taki zdlawiony ze nawet nie chcial wejsc wyzej niz 3 tys obrotow i zgasl pozniej juz nic nie probowalem , jestem teraz w holandii i nie wiem co mam zrobic bo warsztaty drogie z gory dziekuje za kazda rade
[ Komentarz dodany przez: Jarek: 2008-09-07, 21:18 ]
Potraktuję ten wątek jako awaryjny - jako pomoc w drodze, kolejne założone proszę pisać zgodnie z zasadami pisowni polskiej i regulaminem forum.
krzysztof:
zatankuj gaz, najlepiej dużą ilość (u mnie jak się skończy gaz, po zatankowaniu
na początku brakuje mocy, po paru min wraca do normy)
jeśli nie pomoże spróbuj odpalić na benzynie, odłączając przewody z elektrozaworu
od gazu. Być może dostaje oba paliwa
powodzenia
dodano:
mogła też spalić się pompa paliwowa
kup samostart lub odtłuszczacz i psikaj w dolot przy uruchamianiu na lpg
uzyskasz początkową pracę tak jakby na benzynie
[ Komentarz dodany przez: Jarek: 2008-09-07, 21:15 ]
Nie pisz kolejnych postów co 2 minuty, używaj opcji EDYTUJ
sparki8701:
jak spawdzic pompe i gdzie ona jest bo na gazie go nie moge odpalic jest jakas dziwna instalacja probowalem juz nawet awaryjnego odpalania tak jak napisali w instrukcji ale nic
Jarek:
--- Cytat: "sparki8701" ---jak spawdzic pompe i gdzie ona jest
--- Koniec cytatu ---
Pompa jest w zbiorniku paliwa, musisz odpiąć kostkę zasilania i podłączyć pompę bezpośrednio z akumulatora jakimś kablem.
Sprawdź najpierw ogólnie styki wszystkich kabli, iskrę na świecach itp. Skoro auto nagle zgasło to może to być jakaś pierdoła.
sparki8701:
jak dostac sie do pompy bo nie moge nigdzie znalesc dojscia zagladalem pod kanape i nic bak jest centralnie pod tylna kanapa, autem jechalem wtedy z polski do holandii i cala droge nic sie nie dzialo dopiero jak zabraklo gazu ja przelaczylem na benzyne a dalej jakby na gazie po prostu zwalnial az zgasl i juz do tej pory nic paliwa pol baku i gazu 30l
Nawigacja
[#] Następna strona