Forum > Tucson TL
Sprzęgło - G4FJ - 1.6T-GDi
chmielkoz:
cześć Maik30d
U mnie ten sam dżwięk zaraz po odpaleniu auta potem cichnie 1.6TGDI przejechane 500km
więc mam nadzieje że to nie sprzęgło.
Dajcie znać jeżeli coś sie udało ustalić.
----
Wydzielone z tematu: http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=9561
maik30d:
cześć chmielkoz, u mnie wymienili już łożysko sprzęgła i nie pomogło. We wtorek mają dostać nową skrzynię biegów i montować... to już jesteś kolego czwartym przypadkiem z forum z tą przypadłością. Nie ciekawie :( i w 3 mam 1.6 tgdi, a kolega powyżej 2.0 ON... u mnie najgłośniej było jak noc przestał w garażu przy -24 stopniach, po odpaleniu i faktycznie cichło. Sprawdź co się dzieje jak schodzisz z obrotów np.4tys. Oczywiście głowa w nadkolu a ktoś niech przegazowuje
chmielkoz:
No to niezła lipa,dzisiaj zadzwoniłem i zabrali auto do aso,jadę zaraz się dowiedzieć o co chodzi.
U mnie słychać tylko na zimnym silniku i dodatkowo na zimnym silniku przez pierwsze 3-4km w ogóle nie chciał przyspieszać.
Dam znać co się okazało.
A w jakich miastach koledzy naprawiali swoje auta?
maik30d:
mój Tucson jest w Dąbrowie Górniczej, już tydzień tam stoi ! A Tobie już dali jakąś diagnozę ? I skąd ten spadek mocy ? Ciekawe co powiedzą.
chmielkoz:
Narazie dostałem zastępcze auto.Na miejscu nic nie znaleźli będą sprawdzać w poniedziałek z rana na zimnym silniku.
Nawigacja
[#] Następna strona