Forum > Tucson TL

Sprzęgło - G4FJ - 1.6T-GDi

<< < (2/3) > >>

maik30d:
jak nie mogą znaleźć to pokaż im filmik :P powiedz, że sam nagrałeś. Nie ciekawie, wychodzi na to, że coś Hyundai spierdzielił w Tucsonie....

Lider:
Dziś dzwoniłem do serwisu.  Poinformowano mnie,  że jest zgoda na wymianę dwumasy i prawdopodobnie sprzęgła.  W tej całej dość ponurej historii to dobra informacja.  Niestety serwis nie wie kiedy przyjdą zamówione części bo są niedostępne w Polsce. Włączyłem stoper i czekam....
P. S.  Podobno czas naprawy nie wpływa na przedłużenie gwarancji. Kolejny absurd

maik30d:
o kolego, jak części nie ma w Polsce to poczekasz długo. Mój Tucson zaraz po wyjedzie z salonu - 05.01.2107 wrócił 07.01 i do dziś go nie mam !

chmielkoz:
No i podobna diagnoza u mnie,najprawdopodobniej sprzęgło.
Fakt że nie brzmi u mnie to aż tak głośno jak na filmiku maik30d ale jest.
Poprosili aby jeździć autem bo być może się ułoży ze względu na to że auto ma dopiero 400km.Mam jeździć i obserwować jeżeli się nasili lub pojawią się jakiekolwiek inne objawy mam dzwonić i zabierają auto lawetą,mieli się kontaktować z serwisem w Dąbrowie Górniczej.
Dogadałem się z nimi że jeżeli faktycznie wszystko się potwierdzi i nie przejdzie,zamówią wcześniej części.
Zobaczymy na razie jeździ.

Lider:
Jestem ciekawy ile będziemy czekać na części. W magazynie centralnym w Polsce brak w niemieckim magazynie brak.
Sytuacja przypomina mi sklepy mięsne za komuny - sklepy były tyle że towaru nie .
 :-?

[ Dodano: 2017-01-24, 18:15 ]
Dziś na FB Hyundai Polska poproszony przeze mnie o pomoc w ustaleniu terminu dostawy do serwisu zamowionych do naprawy samochodu części przytoczyl mi fragment z książki serwisowej..... o 60 dniowym czasie oczekiwania..... (zapis znam umiem czytać).
Troszkę nie tego się spodziewałem... super mi pomogli dzięki.
Po prostu wszystko H... yundai jak kiedyś śpiewaly Elektryczne Gitary. Kupując kolejny samochód zacznę od lektury książki serwisowej i czasu oczekiwania na części zamienne oraz raportów Tuv czy ADAC :evil:  :-x

[ Dodano: 2017-01-26, 19:06 ]
Dziś okazało się że po wymianie dwumasy hałas jest identyczny....
Chyba jestem w Polsce pierwszym tego typu przypadkiem

[ Dodano: 2017-01-27, 15:05 ]
Czekam na kolejne koło dwumasowe .Poprzednie mimo że nowe było wadliwe.
Mam nadzieję , że to drugie a właściwie już  trzecie w końcu pozwoli mi wyjechać samochodem z serwisu...
Czy ja mam pecha? :-/

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej