Forum > Matrix / ix20

[ix20] Filtr Powietrza

<< < (3/3)

rekin323i:
Tomek,
  auto prawie dotarte, czyli przy dobrej pogodzie zalecam rozpędzanie na wyższych biegach 4,5 - 120-150km/h i potem delikatnie noga z gazu, na szóstce są obroty niższe dokładnie o 500obr, a moc dalej wysoko 6300 a odcinka 6650 z tego co pamiętam.

Tak z ciekawości czy masz osłone pod silnik to jedyna rzecz która mnie zastanawia czym auto się rożni od modelu 2012, a lifting 2014/15 i twój 2018 :)

ELETomek:
Dotarte ponoć z fabryki wyjeżdża ale na pewno jeszcze nie jest "ułożone".

Nie ma osłony pod silnikiem. Lift jak można wyczytać w necie był kosmetyką. Przedni zderzak grill i lampy. Nowe materiały we wnętrzu i nowe kolory nadwozia  ;-)

Dzius:
Jeździłem chwile z filtrem K&N. Ale jakiś różnic nie odczułem. Silnik niby trochę mruczy, ale nie jest to znaczące. Na przyśpieszeniu też nie za bardzo można to wyczuć. Powód może być bardzo prosty - filtr K&N ma krótsze "zaginania" powierzchni niż standardowy filtr fabryczny/zamiennik. Przez to jego powierzchnia sumaryczna jest mniejsza niż filtru standardowego i przez to mniejszy opór przepływu powietrza nie daje zbyt widocznego efektu.
W sumie najbardziej widać brak wyraźnej różnicy jak się wróci do starego (ale czystego) filtru.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej