Forum > Matrix / ix20
[ix20] Filtr Powietrza
gunhed:
Witajcie,
Czy ktoś z was podjął się samodzielnie wymiany filtru powietrza w Hultaju IX20?
Ja zakupiłem taki filtr:
Producent-FILTRON
Indeks-AP 107/7
Wymiar A [mm]250
Wymiar B [mm]130
Wymiar H [mm]55
Jakież jest moje zaskoczenie za skarby świat nie daje się zamknąć pokrywy po zamontowaniu filtra. Gdzie Podobno to jest "Opisywany problem jest niemożliwy, gdyż FILTRON produkuje filtry na pierwszy montaż do Pana samochodu, tak więc nie ma możliwości niepasowania." Dla jasności sprzedawca nie robi mi żadnego problemu ze zwrotem... Temat powstał gdyż jestem ciekaw czy ktoś podobnie jak ja miał taki problem?
Mans:
Wymiary się zgadzają....
http://www.czesciauto24.pl/filtr-powietrza/hyundai/ix20-jc/2621
....a skoro wymiary dobre to musi pasować ;-)
Przyłóż stary filtr do nowego na wysokość i wszystko będzie jasne.
gunhed:
Do niedawna myślałem, że nie mam dwóch lewych rąk ;) Jedynie Wymiar "A" czyli długość się nie zgadza - ma 250 a poprzedni hmm +/-2-3 mm mniej. wysokość ta sama i szerokość... odsyłam ten i zamówię mniejszy i tyle.. bo serio spędziłem trochę czasu próbując zamknąć obudowę i ni chu chu się nie da :(
kosmos2011:
--- Cytat: "gunhed" ---gdyż FILTRON produkuje filtry na pierwszy montaż do Pana samochodu
--- Koniec cytatu ---
Mam co do tego wątpliwości.
Numer oryginalnego filtra to 28113-1P000, sprawdzonych firm zamienniki: Knecht LX 2739 Mann C26014.
W Warszawie jest dużo sklepów, ASO gdzie można kupić jeden z wyżej wymienionych wystarczy wpisać w google.
A Filtron cóż sam sobie wystawia opinie raczej negatywną co można przeczytać w sieci. Do mojego LC też nie pasował ich filtr był za szeroki i nie mieścił się w obudowie.
gunhed:
Finalnie zamontowałem to co było wcześniej przez ASO zamontowane:
Wymiar A [mm]247
Wymiar B [mm]130
Wymiar H [mm]55
Nawigacja
[#] Następna strona