Forum > Accent

[Accent LC] Własnoręczna wymiana kilku części

(1/3) > >>

Sanktum:
Witam,
Czy może ktoś mi powiedzieć czy da się samemu zmienić w II :
zderzak przód, zderzak tył i błotnik przód?

Jeżeli tak, czy ktoś w skrócie mógłby napisać co w kolejności robić?

Jeżeli nie, to jaki może to być koszt u mechaników?

Pozdrawiam:)

kosmos2011:
Demontaż zderzak tył
0-rozłączenie kostki światła przeciwmgielnego znajduje się pod wzmocnienie tylnego zderzaka A ( praca na plecach )
1-po odkręceniu dwóch wkrętów mocujących tylne lampy (lampe odkręcamy i przesuwamy ruchem na zewnątrz karoserii ) odkręcamy cztery plastikowe kołki rozporowe na każdą stronę
2-trzy plastikowe kołki rozporowe od dołu zderzaka ( praca na plecach )
3-po otwarciu klapy bagażnika cztery wkręty na krawędzi tam gdzie zamek klapy
4-wkręt na klucz chyba 10( wkręcany w plastikową kostkę mocowaną w błotnik ) mocujący zderzak do błotnika dostępny od wnęki nadkola
5- prowadnica z zatrzaskiem nie ciągnąć tak jak niebieska strzałka tylko jak żółta

KISIEL2000:
Chciałbym się podpiąć do tematu, gdyż chcę zrobić kilka zaprawek przed zimą i moze ktoś posiada wiedze jak zdemontować zderzak przedni od Accenta II LC

kosmos2011:
Osobiście nie demontowałem ( tył owszem), ale wygląda to tak. Oczywiście jak są lampy przeciwmgłowe to trzeba odłączyć przewody.

kadafi:
Ja  ostatnio robiłem trochę porządków z rudą.
Sam demontaż nie jest trudny - dużo plastikowych kołeczków których część na pewno zostanie zniszczona bo nie da się ich odkręcić - bez problemu do zamówienia w sklepach z częściami.
Tu kilka fotek z przebiegu prac - accenta rozbierałem pierwszy raz więc też bez żadnej wiedzy. Jedynie czego nie zauważyłem że pod lampami jest po jednym kołku z każdej strony - należy zdemontować wcześniej lampy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej