Forum > Accent
[Accent LC] Własnoręczna wymiana kilku części
KISIEL2000:
--- Cytat: "kadafi" ---Ja ostatnio robiłem trochę porządków z rudą.
Sam demontaż nie jest trudny - dużo plastikowych kołeczków których część na pewno zostanie zniszczona bo nie da się ich odkręcić - bez problemu do zamówienia w sklepach z częściami.
Tu kilka fotek z przebiegu prac - accenta rozbierałem pierwszy raz więc też bez żadnej wiedzy. Jedynie czego nie zauważyłem że pod lampami jest po jednym kołku z każdej strony - należy zdemontować wcześniej lampy.
--- Koniec cytatu ---
Kadafi - jestem pod wrażaniem przeprowadzonych prac :-) .
Widząc to wszystko troche mnie to przeraża :shock: .
Możesz jeszcze napisać jakich środków używałeś (nazwy, ilości, kopszty)? ile Ci to czasu zajęło?
kadafi:
Czasowo to ci nie powiem bo auto 2 miechy stało rozbebeszone po kupnie i wszystko naraz było robione.
Na wyczyszczoną rdzę poszedł podkład reaktywny Novola Protect 340 ( ten czerwonawy ), na to poszedł podkład akrylowy Novola Protect 310.
Na przednie wzmocnienie i pare innych części czarny lakier akrylowy.
Natomiast nadkola zrobiłem biteksem na pędzlu (dobrze wchodzi w zakamarki) - po przeschnięciu poszedł baranek bol ( zielony korek) z pistoletu a na baranek znowu bitex. Wszystkie profile zamknięte+ progi oczywiście też zabezpieczone środkiem do profili z bola na pistolet :-)
Oczywiście nie można zapomnieć o papierach sciernych, tarczach/sczotkach wszelkiego rodzaju ( na wiertarki, szlifierki) do czyszczenia rdzy , nitrze i zmywaczu silikonu, tasmach, foliach , papierach do oklejania wozu ;-)
Ile kasy to nie wiem - co ile kosztuje można porównać np z allegro lub sklepami lakierniczymi.
Oprócz tego co na fotkach wymieniałem jeszcze tylne reperaturki błotników i dodatkowo lakierowałem 2 przednie błotniki tak więc nie powiem ci też ile i czago poszło.
Kermit:
a ja się martwiłem, że dużo wpakowałem kasy i roboty po zakupie :)
Btw. najs łork Kadafi
bercik:
Witam forumowiczów.
Czy aby wymienić sam błotnik przedni w Hyundai Accent LC (2005) konieczne jest zdjęcie zderzaka. Męczę się już z tym trochę, ale nie wiem czy po odkręceniu zderzaka nie skomplikuje sobie za bardzo życia.
Prawie cały błotnik odkręciłem, zostały mi tylko 2 śruby - właśnie najbliżej zderzaka. Proszę pilnie o radę.
Pozdrawiam!
leszek660:
Witam, czy żeby odkręcić lampę przeciwmgielną muszę zdemontować zderzak?
I przy okazji nie wiecie panowie gdzie poza Allegro :))) , można kupić taką lampę?
Nawigacja
[#] Następna strona