Autor Wątek: [Accent X3] Problem po wizycie u mechanika.  (Przeczytany 8241 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

heo

• Gość
[Accent X3] Problem po wizycie u mechanika.
« dnia: 22 Luty 2012, 20:23:41 »
Witam
Mechanik wymienił mi łożyska kół przednich, wydawało się że wszystko jest w porządku. Byłem sprawdzić u niego czy wszystko jest dobrze po paru dniach.
Więc wyjechałem w trasę do Danii. Po przejechaniu jakiś 300km coś zaczeło huczeć
 niestety nie mogłem zawrócić i tak przejechałem całą trasę. Tutaj na miejscu u mechanika okazało się ze do wymiany są łożyska, mechanik powiedział ze prawdopodobnie jego poprzednik wyrzucił podkładkę która powinna być miedzy tymi łożyskami. Moje pytanie jest takie czy naprawdę powinna być tam ta podkładka? Podobno tylko się przekłada ją a nie wyrzuca nie ma jej w zestawie z łożyskami.
Dziękuję za pomoc.

ps. Accent LS 1.3 96r

Lookas

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Luty 2012, 19:35:00 »
lozyska w hyundaiu sa specyficzne bo to 2 lozyska stozkowe, a nie jak w wiekszosci samochodow jedno lozysko dwu rzedowe, ktore ma w srodku dystans miedzy bierzniami. mechanik ktory ci wymienial lozysko moze nie wiedzial o tym i zgubil dystanse miedzy lozyskami.
efekt taki, ze lozyska sa za mocno scisniete i sie niszcza jak zalwazyles na wlasnym przykladzie bardzo szybko.

KAROL208

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Luty 2012, 20:25:26 »
Niektórzy amatorzy też wbijają łożyska  uderzając w środkowy pierścień łożyska efekt podobny jak przedmówca zacytował (odbite kulki na bieżniach łożyska)

heo

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Luty 2012, 20:48:03 »
a nie ma ktoś może jakiegoś rozbitego accenta z tym dystansem ??
Szukałem na aukcjach ale nic nie znalazłem.
Chyba ze zostaje mi tylko serwis.

Lookas

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Luty 2012, 21:24:48 »
niestety nie daja tego do lozysk, i w serwisie tez moze byc z tym problem na juz jezeli wogole. proponuje jakisz szrot. lub ktos jak bedzie zmienial lozyska to niech zmierzy bardzo dokladnie szerokosc i dorobic. pzdr.