Forum > i30 FD

[i30 FD] Dziwne odgłosy silnika

<< < (2/2)

dziobo07:
Ja zalalem środka do czyszczenia wtryskow liqi molly i zalalem dwa zbiorniki ultimatea. Jak narazie silnik ucichł. Mam nadzieje ze tylko sie cos przytkalo i teraz ozdrowibedziebspoko spokoj

adrianc90:
Ucichł całkowicie, czy trochę się przyciszył? Jak zaleje vervę to też mam wrażenie, że jest trochę ciszej, ale dźwięk nie znika całkowicie. Spróbuję z tym środkiem LM chociaż szczerze mówiąc to jestem sceptycznie nastawiony do takich specyfików. Wlałeś to od razu całe do zbiornika czy jakoś dawkowałeś?

dziobo07:
Juz tego nie slysze. A jesli chodzi obspecyfik to wlalem cala butelke na zbiornik. Dawka byla chyba na 70l.

piejar:
A u mnie taki klekocik. Auto jest moje od salonu, przebieg 250 tys, 13 lat. Sama pracą silnika wydaje się ok ale po zdjęciu korka klekot robi się podejrzany. Jest też lekki dymek - jakiś przedmuch. W pierwszej kolejności wymienię podkładki pod wtryskiwaczami ko w mojej kijance to one były przyczyną bardzo dużego przedmuchy. Szczęśliwie tylko podkładka a nie pierścienie na tłokach.
Macie jakiś pomysł co to może być?

https://drive.google.com/file/d/1EV_8R0XQftJqWsI1Sc_AEyLYwH2xU5OF/view?usp=drivesdk

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej