Autor Wątek: [Getz] Jak wyłączyć czujnik / oświetlenie lampki bagażnika[Getz].  (Przeczytany 4057 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nakamakakami

• HKP
  • **
Cześć, dzisiaj miałem małą stłuczkę, myślałem, że nic się nie stało tylko trochu błotnik tylni odbił, ale mam drobne wybrzuszenie zaraz nad tylnym błotnikiem. Bagażnik jak i sama klapa bez większych problemów się zamykają. Problem polega na tym, że czujnik zamknięcia bagażnika cały czas pokazuje, że jest on otwarty (świeci się oświetlenie bagażnika jak i lampka informacyjna na desce rozdzielczej). Nie chciałbym aby oświetlenie cały czas się świeciło, gdyż nie chciałbym rano zastać rozładowanego akumulatora. Czy mógłbym jakoś zaślepić czujnik lub wyłączyć oświetlenie i diodę informującą? Z góry dziękuję za pomoc.
« Ostatnia zmiana: 20 Czerwiec 2020, 20:29:15 przez Brt »

Offline kosmos2011

• Giełda
Jak wyłączyć czujnik / oświetlenie lampki bagażnika[Getz].
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Listopad 2016, 19:41:23 »
Dodaj tag tematu [Getz].

Trzeba rozłączyć kostkę od włącznika w klapie bagażnika.

http://www.fotosik.pl/zdjecie/9d96e4fb85121cf8

Offline Nakamakakami

• HKP
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Listopad 2016, 20:12:28 »
Na dzisiaj wyjąłem żarówkę, jest już ciemno i mam problemy by się tam dostać mam nadzieję, że sama dioda informująca nie rozładuje mi akumulatora. Dziękuję Ci za pomoc. Jutro zaraz po pracy spróbuje to wyłączyć. A czy wiesz może w których miejscach są czujniki zamknięcia klapy?

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Listopad 2016, 20:43:46 »
No właśnie tak jak na zdjęciu w zamku w klapie bagażnika.