Autor Wątek: [Getz] [Getz] Getz CRDI odpala na kilka sekund i gasnie błąd P1187  (Przeczytany 5241 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline janiu49

• HKP
  • **
[Getz] Getz CRDI odpala na kilka sekund i gasnie błąd P1187
« dnia: 19 Listopad 2016, 12:23:43 »
Witam. Zwracam sie do was może ktoś z was juz to przechodził. W moim samochodzie był demontowany zbiornik paliwa i czyszczony z syfu po ponownym montażu i odpowietrzeniu na filtrze powietrza auto zapala na chwile po czym gasnie. Zapalil sie rowniez check po podlaczeniu pokazuje blad P1187. Czy ktoś jest w stanie pomoc bo juz nie mam rady, czy mogla sie zapowietrzyc pompa wtryskowa i jak ewentualnie to odpowietrzyc jesli to powietrze znajduje sie za filtrem paliwa juz na szynie albo pompie. Prosze o pomoc może ktoś miał podobną sytuacje
« Ostatnia zmiana: 20 Czerwiec 2020, 20:38:40 przez Brt »

Offline janiu49

• HKP
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Listopad 2016, 21:42:09 »
Jednak zbyt wcześnie chyba zacząłem się cieszyć. Pomimo wyczyszczenia tego czujnika dwukrotnie, dziś auto kiedy wracałem do domu znów zaczęło gasnąć co kilkaset metrów oraz wyskoczył check znów z tym samym błędem. Nie wiem już cóż mam począć  :-(

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Listopad 2016, 21:58:01 »

leesiuu

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Marzec 2017, 12:32:29 »
Cześć, miałem ten sam problem (choć nie wiem co wskazywał komputer bo jeszcze wtedy nie miałem kabla). U mnie była zapchana pompa paliwa. Była tak bardzo zapchana, że paliwo nie szło dalej co powodowało jej wyłączanie się w czasie jazdy.

Sprawdź taką sytuację:
1. Podnieś tylną kanapę (tak, żebyś widział tą okrągłą gumę pod fotelami - tam jest pompa paliwa)
2. Odpal auto i jedź równo na optymalnych obrotach i słuchaj jak chodzi pompa.
3. Jak się bedzie dusił to wktórym momencie się wyłacza.
4. Po zgaszeniu auta (w czasie jazdy) daj zapłon (ale nie odpalaj) i posłuchaj czy pompa się włącza.

Może to da jakiś pogląd co się dzieje. U mnie do wymiany była pompa paliwa. Od tamtej pory już nie mam problemu w czasie jazdy! :)