Forum > Lantra
Klekotanie z Silnika
nowak_grzegorz:
Witam wszystkich. Mam taki problem, że zaraz po odpaleniu autka Hyundai Lantra 1,6 16V z 96 roku, słychać klekotanie takie jakby klekotały zawory, olej wymieniony jakiś 1 tyś temu. Klekotanie słychać raczej z prawej strony jak się stoi przodem do auta. Odgłosy giną po rozgrzaniu, przynajmniej ja ich nie słyszę. Proszę o pomoc. Czy w tym aucie reguluje się luzy zaworowe. Czy to jest możliwe? Pozdrawiam
1mauro:
witam
w silniku sa samoregulatory wiec recznie nic nie krecisz a co do stukow to mi tez wali i chyba to jest fabrikfeler :/
pozdrawiam
BartBartez:
Nie wydaje mi się żeby był tam jakiś fabrikfeler. trzeba dokładnie obadać sytucję a tego nie da się zrobić przez neta. Od tego są mechanicy i warsztaty
nowak_grzegorz:
Dzięki za odpowiedzi, Jeśli w tym aucie nie reguluje sie luzów, to naprawdę muszę poszukać jakiegoś warsztatu. Jak ktoś ma lub miał podobne zjawisko to proszę pisać. POZDRAWIAM
gleda:
...a może to panewki.Mogą mieć małe luzy (lekko sklepane :mrgreen: ) i zanim będą miały porządne smarowanie to je lekko słychać.Z tego co sobie przypominam to dość często omawiany temat na starym forum (posty typu: chodzi jak traktor itp.).Ja mam podobnie w swoim Hultaju i się nie przejmuję :->
Pzdr
Nawigacja
[#] Następna strona