Forum > Lantra

Klekotanie z Silnika

<< < (2/10) > >>

Jarek:

--- Cytat: "nowak_grzegorz" ---słychać klekotanie takie jakby klekotały zawory
--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: "gleda" ---...a może to panewki
--- Koniec cytatu ---

W obu przypadkach dźwięk będzie zupełnie inny. Z własnego doświadczenia wiem że silniki w Hyundai'ach mają mocny dół (panewki główne, wał, korbowody), musi być wyjątkowo katowany egzemplarz lub zaniedbany żeby dół poleciał.

Co mi jeszcze przychodzi do głowy to napinacz paska rozrządu.

tictac:
Też mam takie coś i w sumie nie wiem czy powinienem się tym przejmować czy nie.
Słychać tylko na zimnym silniku, więc wychodzi na to , że musiałbym zostawić w serwisie autko na noc i rano przyjechać mówić im o co mi chodzi - nie wiem czy gra jest warta świeczki.
Zawsze strasznie się przejmowałem każdym cykaniem czy skrzypieniem i wkładałem dwa razy za dużo kasy w auta - chyba czas wrzucić na luz :)

LukaszMix:
Ja tez posiadam tego typy problem u mnie objawia sie to tym ze do pewnych obrotow slychac te "klekotanie" i jest tak do mometu az sie silnik nie rozgrzeje.

tictac:
No to skoro wszyscy to mamy to czy jest to powód do zmartwień?

IgoReCzeK:
Witam. "Klekotanie" zimnego silnika przez jakiś czas jest powodem braku smarowania jego górnej części. Powody są różne ale zazwyczaj jest to związane z przepracowanym olejem, zbyt niskim jego stanem lub niewymienianym filtrem oleju albo jego kiepską podróbą kupioną za parę groszy. Skromnie proponuję zacząć od tego, a później ewentualnie szukać innych przyczyn (niestety już czysto mechanicznych). Pozdrawiam Igor.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej