Forum > i30 GD
[i30 GD] Zabezpieczenie antykorozyjne podwozia.
wtom:
--- Cytat: "gulgulq" ---Dziś wymieniałem kapcie na zimowe i z ciekawości pooglądałem sobie spód samochodu. Blachy na razie jeszcze ładniutkie ale na ostatnim tłumiku wraz z rurą wydechową pojawiły się ogniska rdzy.
Auto ma 8 tyś przejechane... milutko :shock: .
--- Koniec cytatu ---
nie przejmuj się tym, ta rdza nic nie znaczy, ja w 16 letniej elantrze mam jeszcze oryginalny wydech :mrgreen:
bobekos:
Tak tylko twoja elantra chyba była lepiej konserwowana niż teraz wychodzące auta... :/
gall_anonim3:
Nie polecam konserwacji nawet najgorszemu wrogowi - ja w poprzednim aucie zrobiłem i powiem szczerze, że przez pierwsze 1000 km smród był nie do wytrzymania (zrobione w warsztacie specjalizującym się w konserwacjach). Co więcej zaraz po tej konserwacji poważnie się pochorowałem co osobiście wiąże z wdychaniem tych smrodów - ale to moja teoria spiskowa. Nie pomogło czyszczenie gwarancyjne z elementów ruchomych auta, które ponoć się nagrzewały co potęgowało smród w aucie - silnik i wydech był czysty. Po upływie roku w aucie nadal delikatnie zalatywało choć już nie tak bardzo ale jeżeli nie macie żadnych objawów korozji (a w GD już ponoć zabezpieczenie jest dobre) to nie widzę podstaw aby konserwować. A jeżeli ktoś już musi to moim zdaniem robić to tylko od słupka A w kierunku tyłu bo to z zakonserwowanej komory silnika najwięcej mi waliło...
Ja koniec końców sprzedałem poprzednie auto i tak stałem się właścicielem hujdajka ;)
Pozdrawiam!
gulgulq:
Zmieniałem opony dziś wiec przy okazji przyglądnąłem się jak wygląda spód auta. Podłoga z nadkolami jest ok natomiast elementy zawieszenia i wydechu:
bobekos:
Podobnie w FD... :)
Nawigacja
[#] Następna strona