Autor Wątek: wygluszenie komory silnika  (Przeczytany 2773 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rufuz

• Gość
wygluszenie komory silnika
« dnia: 31 Sierpień 2008, 22:44:32 »
No wreszcie po wielu przeczytanych poradach w necie dotyczacych wygluszenia auta zdecydowalem sie na Dynamat Hoodliner. Troche mi przeszkadza glosnosc wewnatrz przy predkosciach pow. 120-130. Wprawdzie koszt 1m kw. to ponad 300 zl ale jest to towar z najwyzszej polki. Zakupilem jeden arkusz i zabieram sie w tygodniu do wygluszenia sciany grodziowej od strony silnika. Tak mysle czy uda mi sie jakos moze wykombinowac z jednego arkusza ale watpie bo dostep do niektorych czesci tej sciany jest trudny. Najwyzej jak sie nie uda to zrobie mozaike z kawalkow rowno dopasowanych. Jaki bedzie efekt napisze wkrotce.

tictac

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Wrzesień 2008, 06:28:48 »
Ale przecież przy prędkościach powyżej 120 km/h dźwięk silnika jest bardzo ładny - ma takie sportowe zacięcie :)

rufuz

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Wrzesień 2008, 17:43:15 »
he he he to raczej ryk niz sportowy odglos. Po przejechaniu 200 km ten "sportowy odglos" nieco mnie zmeczyl. Wprawdzie dotychczas jezdzilem seicento 1.1 i tam przy 100km/h robilo sie juz zbyt glosno.

tictac

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 01 Wrzesień 2008, 19:58:05 »
Ja też wcześniej jeździłem głośniejszym autem dlatego teraz doceniam to co mam :)