Autor Wątek: [i30 FD] Odgłos "tykania" w drzwiach  (Przeczytany 4139 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Rafraf

• Gość
[i30 FD] Odgłos "tykania" w drzwiach
« dnia: 04 Październik 2016, 18:11:02 »
Witam

Mam dziwny problem z moim hyundaiem i30 (2008). Mianowicie z okolic zamka w drzwiach kierowcy dobiega odgłos jakby tykania. Coś jak impuls prądu. Odgłos pojawia się regularnie co kilkadziesiąt sekund zarówno w czasie jazdy jak i podczas postoju. Jest słyszalny nawet jakiś czas po wyłączeniu silnika.
Próbowałem szukać w internecie jakichkolwiek wskazówek ale nic nie znalazłem. Czy ktoś może miał podobny problem? Jeśli nie to chętnie wysłucham jakichkolwiek pomysłów co to może być.

Z góry dziękuję i pozdrawiam

Offline bobekos

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Październik 2016, 19:18:24 »
Ja tak mam ale jak zgaszę auto, jest cyk, cyk ponoć coś stygnie i ten typ tak ma. Najlepiej to nagraj a pomyślimy :)

Rafraf

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Październik 2016, 19:42:44 »
Dziękuję za odpowiedź. Czy w Twoim przypadku odgłos również jest słyszalny non stop? Wcześniej tego nie było. Przypadłość pojawiła się dopiero dziś.

Jutro postaram się nagrać to tykanie.

pozdrawiam

Offline bobekos

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Październik 2016, 20:37:47 »
Ja mam coś takiego ale słyszalne raczej z przodu, od komory silnika na 99%. Wyraźnie jest to słychać po wykonaniu szybko pewnego odcinka jazdy...;) Mogę nagrać jak nie zapomnę :)

Rafraf

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Październik 2016, 21:06:16 »
bobekos U mnie to coś innego. dźwięk dochodzi wyraźnie z drzwi kierowcy. z wysokości zamka. To coś jakby impuls prądu. I jest słyszalny od razu po przekręceniu kluczyka. Nawet bez włączenia silnika.

Offline bobekos

• Giełda
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Październik 2016, 19:06:38 »
a to nie jest może dźwięk uruchomienia "pompy paliwa"? :) Przynajmniej ja do tego doszedłem u siebie bo też miałem "pewien" odgłos ;)