Autor Wątek: [Elantra MD] [Elantra MD] Automatyczne domykanie szyb  (Przeczytany 5044 razy)

Offline glimar

• Giełda
[Elantra MD] Automatyczne domykanie szyb
« dnia: 05 Wrzesień 2016, 22:56:05 »
Czy jest jakiś magiczny sposób na aktywowanie takiej funkcji? Chodzi o domykanie (uchylanie) szyb z pilota podczas zamykania (otwierania) samochodu.

Widzę że zainteresowanie tematem jest, ale widocznie nie ma osoby posiadającej jakieś większe rozeznanie w temacie. Szukając informacji na ten temat pobuszowałem trochę po forach z US. Jest kilka tematów dotyczących sprawy jednak poziom znajomości języka nie pozwala mi na bliższe zapoznanie się.
Mowa jest o montażu dodatkowego urządzenia obsługującego funkcję domykania szyb przy zamykaniu zamków pilotem i otwieraniem ich podczas otwierania zamków ( rany - składnia powala). I teraz pytanie.
Jak ma się montaż takich gadgetów do gwarancji ?
Jest tu ktoś pracujący w serwisie ?
« Ostatnia zmiana: 02 Sierpień 2020, 12:27:50 przez Brt »

Pi0trek121

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Wrzesień 2016, 10:35:22 »
Witaj! robimy dla hyundaia, KIA, subaru i mitsubishi takie moduły, zgłoś się do do firmy EMG Polska i prawdopodobnie u nich będzie można zakupić taki moduł

Offline glimar

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Wrzesień 2016, 21:19:17 »
Dziękuję a namiar na firmę EMG Polska. E-mail poszedł - czekam na odpowiedź.
Napisałeś "robimy" - czy to znaczy że zajmujesz się takimi rzeczami ? Montujesz je ? A jeżeli tak to jak wygląda sprawa gwarancji po zamontowaniu takiego ustrojstwa ?

Jest odpowiedź z firmy EMG Polska.
Moduł możliwy do zainstalowania. Niestety obsługuje tylko domykanie szyb podczas zamykania auta. Nie ma możliwości uchylenia okien. Odsyłają do serwisu Hyundai'a. Tam można to zainstalować.
To takie połowiczne rozwiązanie.Szkoda.
Poszukiwań ciąg dalszy.

Pi0trek121

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Wrzesień 2016, 22:25:42 »
Robimy dla EMG, które później sprzedaje dilerom hyundaia, zgadza się, na chwile obecną jest to domykanie z pilota, ew przy keylesie.

Co do gwarancji jeżeli zostanie zamontowane w firmie EMG lub w hyundaiu to jak najbardziej gwarancja będzie dalej ważna

Offline glimar

• Giełda
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Wrzesień 2016, 23:33:22 »
Dorób mi do tego modułu uchylanie z pilota, zamontuj a będziesz odpowiedzialny za uszczęśliwienie człowieka w ilości sztuk 1.   :lol:

Pi0trek121

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Wrzesień 2016, 13:19:56 »
Niestety sam z siebie nie mogę :P męcz firme EMG, jak Ci się uda dostane zlecenie na taki moduł :P