Autor Wątek: [i30 FD] Nadkola przednie  (Przeczytany 5355 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pawel

• HKP
  • **
[i30 FD] Nadkola przednie
« dnia: 30 Sierpień 2016, 18:43:54 »
Mam do wymiany pęknięte nadkole.W ASO trochę mnie zabili ceną - 150 zł więc szukam jakiejś alternatywy.A aukcjach dostępne są zamienniki od kilkudziesięciu złotych.Może ktoś wymieniał i poleci konkretnego sprzedawcę bo sporo tego a i rozpiętość cenowa duża.Warto w ogóle pakować się w zamiennik czy lepiej poszukać używki ?Pasują mocowania bez problemu ?

Offline arni_23

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Sierpień 2016, 00:12:28 »
ja bym skorzystał z wujka G.
Nadkola Hyundai i30

lub tutaj:

Sklep z częściami do Hyundai

Offline Pawel

• HKP
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 31 Sierpień 2016, 16:06:58 »
Gdzie kupić to nie problem.Problem czy będą pasowały bo słyszałem że z zamiennikami jeśli chodzi o nadkola bywa różnie (słabej wytrzymałości plastik czy nie do końca pasujące mocowania)

marlech

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 31 Sierpień 2016, 16:53:07 »
Witam, ja swojego czasu kupiłem zamiennik przód prawy do i30 CW z 2008 roku podobno miał pasować bez większych problemów ale to była porażka co do jakości i spasowania, skończyło się w autoryzowanym serwisie za 164,00 zł.

Offline Pawel

• HKP
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Wrzesień 2016, 17:01:19 »
Dzięki za opinię.Właśnie takich sytuacji chciałbym uniknąć że kupię zamiennik a skończy się na dokupieniu oryginału.Może ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenie w tej materii ?

Offline arni_23

• Giełda
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Wrzesień 2016, 19:27:18 »
Nie chcę być niemiły, lecz czasami odnoszę wrażeni, że sami szukacie problemów.
Dostaliście dwa linki z częściami oryginalnymi i zamiennikami, kupić założyć, jak nie pasuje to odesłać. Banalnie proste.
A kolega Paweł oczekuje, że ktoś zaczaruje nadkola?
Kupowałem z pierwszego linku do tyłu, pasują, jeżeli Cię to uspokoi drogi Pawle. Zawsze możesz sprzedawcy wysłać VIN a on się dowie czy będą pasowały.

Offline Pawel

• HKP
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 06 Październik 2016, 19:05:56 »
Kolega Paweł nie oczekiwał zaczarowania nadkoli ;) tylko szukał tańszej alternatywy.Myślałem że być może któryś z użytkowników wymieniał nadkola korzystając z zamienników i podzieli się opinią typu "od tego producenta zakładałem i pasują bezproblemowo"

Pewnie że można zamówić i jak nie będą pasować odesłać.Zamówić innego producenta i ponownie odesłać jeśli nie będą pasować itd. i tak pewnie zrobię.Niepotrzebnie zawracałem d*pę w tak banalnie prostej sprawie. ;-)

Offline bobekos

• Giełda
« Odpowiedź #7 dnia: 06 Październik 2016, 19:59:20 »
Od tego jest forum HKP :)

Offline arni_23

• Giełda
« Odpowiedź #8 dnia: 08 Październik 2016, 09:06:24 »
Pawle,
Nie rozumiem twojego poruszenia,
piszesz:
Cytat: "Pawel"
Myślałem że być może któryś z użytkowników wymieniał nadkola korzystając z zamienników i podzieli się opinią typu "od tego producenta zakładałem i pasują bezproblemowo"

i taką odpowiedź otrzymałeś w mojej wiadomości, iż kupiłem z linku pierwszego i pasowały. Chyba, że do tej części nie doczytałeś.

Ponadto uważam, że nie ma rzeczy banalnych, gdy ktoś potrzebuje informacji.
I po to właśnie jest forum.

A informację otrzymałeś. Jakąkolwiek, myślę że bardzo rzeczową.
Jeżeli nadal Cię to interesuje, to z drugiego linku także kupowałem części.
Z własnego doświadczenia wiem, iż warto podać numer VIN by sprzedawca mógł sprawdzić czy część, którą zamawiasz będzie w 100% kompatybilna i nie narazi się na reklamację bądź wymianę lub zwroty.

Pozdrawiam