Forum > Tucson TL

opony zimowe z felgami

<< < (3/3)

jabol_ek:
Cześć ja zakupiłem Oryginalne Felgi Hyundaia 18 cali styl 557 wraz z oponami Nokian WR G2 225/55 R18 Zimowe bieżnik 7mm-7,5mm za 2500 tys . Felgi są z oryginalnymi czujnikami ciśnienia. Opony cena katalog to ok. 500-600 zł . Więc jestem zadowolony :) . Co do samych Czujników ciśnienia w oponach to dzwoniłem do Serwisu Hyundaia i otrzymałem od pana informacje że nie są one potrzebne . Jedynie będziemy mieli informacje na kokpicie ze coś tam nie gra z czujnikami i że nie jest konieczne kupowania opon z czujnikami.

Bouncer:
Jabol_ek, dzięki za info.
Wybieram się w najbliższym czasie do serwisu to zobaczę co mi zaproponują,

[ Dodano: 2016-10-27, 21:07 ]
Koszt zestawu w aso tj: komplet felg 17" + opony + czujniki wynosi ponad 5000 pln.

siwy2414:
Dziękuję wszystkim za porady ostatecznie kupiłem opony do felg posiadanych w aucie z wymiana trochę zabawy bo faktycznie wulkanizator musi wiedzieć jak wymienić opony w felgach z czujnikami ciśnienia .informacyjnie czujniki są przy wentylkach i bardzo łatwo je zerwać. ogólnie są warsztaty które posiadają bezdotykowe mierniki którymi sprawdzają czujniki przed zmiana i po zmianie opon ale czy to potrzebne hmmm zależy gdzie będziecie wymieniać jeżeli mechanik ma pojęcie to obejdzie sie bez mierników co za tym idzie niższe koszty. reasumując to i tak odpowiada mechanik za wymianę zerwie to jego pociągnie po kieszeni. pozdrawiam życzę wszystkim przyczepności w sezonie "zimowym" ;-)

macka:
Ja zamówiłem i mam już same opony 17' Hankook WINTER I-CEPT EVO2 W320,
są dobre patrząc na ich parametry a cena 420zł za szt wg mnie jest dość przystępna... zobaczymy jak się będą sprawować.. dodatkowo przemawiał za mną fakt, że auto też dostałem na Hankookach..

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej