Forum > i30 GD

[i30 GD] Problem z hamulcami

<< < (2/3) > >>

PRS:
Wymieniałem tylne klocki przy 45000 a przednie przy 70000. Podobno nowe i 30 tak mają. Poza tym sprawdź czy ręczny działa, bu u mnie naprawiali coś na gwarancji z tyłu, ale już niestety nie pamiętam jaka to była część.

paluch35:
No ja mam 1 generację. Wszystko sprawne ostatnio przeszedl przegląd bez zarzutu. Klocki sa dobre, ale moze minimalna różnica grubosci jest

karol0773:
no mój też przechodzi przeglądy bez zarzutu haha :mrgreen:

sisimon:
Miałem robiony przegląd 2 tygodnie temu i wszystko było OK , w jak najlepszym porządku :) , jednak denerwował mnie pisk z tylnego koła podczas hamowania (gdzieś od kilku miesięcy) i po rozebraniu okazało się że klocki wogóle nie odbijały, trzeba było je dość długo młotkiem częstować aby skubane puściły tarczy. Z przodu miałem podobnie jednak odrobinę lepiej. Najlepiej podnieść samochód i pokręcić kołami czy luźno latają, jak mają opory to niestety trzeba rozbierać i czyścić jak się da lub kupić nowe. Na przeglądzie nic nie wyszło a jednak hamulce nie działały prawidłowo. Pzdr

Krzysiek:
Byłem sprawdzić co z tymi hamulcami bo podczas jazdy piszczały.Rozebrali i niby wszystko dobrze,jarzma przeczyścili bo pełno syfu było przez to klocki się zapiekły i nie chciały za bardzo odbijać.Ale dzisiaj sprawdziłem i znowu to samo,tył ciepły przód zimny.Już nie wiem co z tymi hamulcami,linki od ręcznego dobrze działają.Dziwne by było jak by tył najpierw  hamował a potem przód.W AŚ jak testowali i30 też szybko się skonczyły tylne klocki chyba  przy 30tys i 60tys coś za szybko

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej