Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Autko ciężko pali na zimnym silniku
ROTHMANS:
--- Cytat: "pawcio" ---Santos zaczął mi ciężko palić na zimnym silniku, a mianowicie musze nim ze 2-3 razy zakrecic po 5-10 sekund naciskając przy tym delikatnie na pedał gazu zanim zaskoczy
--- Koniec cytatu ---
No masz wyraźnie napisane co i jak
Ja tam miałem w fordzie ale kręciłem go do upadłego i w końcu łaskawie odpalał ale tak od nie chcenia przy tym puszczając brzydkiego bąka (wypluwał nieprzepaloną ropuchę) wymieniałem świece i wszystko było ok
pawcio:
Umowilem się w środę do mechaniora na wymianke swieczek żeby samemu łap nie pchać, ale będę się dopiero cieszył że to było problemem jak przy tym żadnej nie ukreci bo wtedy to będzie płacz... a akumulator mam nowke i przy odpalaniu nic nie kaszle ani prycha, jak już zaskoczy to równo tyka ;-)
tumariusz:
Słuchaj ja miałem podobne objawy z tym że po odpaleniu ogarniała mnie chmura białego dymu , (fakt że to się działo jak było jeszcze trochę cieplej ) po sprawdzeniu okazało się że świece były do wymiany .
spry:
--- Cytat: "pawcio" ---Witam kolegów, tak jak w temacie ostatnio moj Santos zaczął mi ciężko palić na zimnym silniku, a mianowicie musze nim ze 2-3 razy zakrecic po 5-10 sekund naciskając przy tym delikatnie na pedał gazu zanim zaskoczy. Więc zanim sie wpedze w nie potrzebne koszta to może któryś z kolegów będzie umiał postawić diagnozę?
edit: tytuł
--- Koniec cytatu ---
Diagnozę na odległość ? -tylko harry potter :-P ,
a na poważnie:w miarę sprawny silnik odpali nawet bez sprawnych świec przy kliku minusach.Ja tak miałem.Problem z uruchamianiem pojawia się w silnikach z CR już przy drobnej niesprawności jednego wtryskiwacza-np uszkodzony przelew.Po prostu spada ciśnienie w szynie głównej).Od tego bym zaczął -bo to tani sposób na wyeliminowanie lub potwierdzenie niesprawności wtryskiwaczy ,bez drogiego wyjmowania i sprawdzania na urządzeniu diagnostycznym.A naciskanie czy nie -nie ma związku z odpaleniem -naddatek paliwa w końcu przekroczył straty przelewu.Oczywiście to tylko jedna z możliwych usterek ,ale dośc często spotykana.
ROTHMANS:
--- Cytat: "pawcio" ---Umówiłem się w środę do mechaniora
--- Koniec cytatu ---
No i coś wiadomo ?
Jak wizyta u mechanika pomogło coś?
Nawigacja
[#] Następna strona