Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Autko ciężko pali na zimnym silniku
pawcio:
Wielkie dzięki wszystkim za rady:) a może ktoś napisze jak we własnym zakresie można sprawdzić wtryski na przelew?
[ Dodano: 2012-02-25, 10:26 ]
Nie wytrzymałem i pojechałem dziś z rana do fachowca od diesli, i tak jak niektórzy koledzy mówili niestety ale leje wtrysk w skutek czego spada ciśnienie na listwie. Koszta nie beda małe ale przynajmniej wiem co mu dolega.
zkit:
Można popatrzeć jak sprawdzić przelewy na You Tube.
Jak to zrobić samemu mogę pomóc. Kupić 4 m wężyka akwarystycznego, 4 skrzykawki i złączki przelewów wtryskiwaczy (wszstkie cztery początkowe z jednym krućcem) na allegoro. Koszt wszystkiego około 50 zł. Strzykawki połączyć przewodami ze złączkami - każdą oddzielnie. Wyjąć przelewy od wtryskiwaczy i w ich miejsce wcisnąć kupione złączki, które mają zabezpieczenia jak oryginalne. Kawałki przewodów po ok. 5 cm wcisnąć na przelewy, ktore wyjeliśmy z wtryskiwaczy i zaślepić. W przeciwnym razie po uruchomieniu popłynie nimi ON. Teraz można odpalić i patrzeć jak zbiera się ON w strzykawkach. Jeśli jest to bardzo wolno i w miarę równo to ok. Jeśli nie to wtryskiwacz, który przelwa do naprawy.
Opisany sposób nie wymaga ingerencji w przewody i gwarantuje szczelność po ponowynym wciśnięciu przelewów.
W skrócie mówiąc to, gdy mamy zmontowane urządzenie do badania przelewów i gotowe krótkie przewody na oryginalne przelewy to wystarczy:
po cofnięciu zabezpieczeń na wtryskach wyjąć przelewy;
w ich miejsce wcisnąć złączki przelewów od strzykawek;
wcisnąć krótkie zaślepione przewody na wyjęte oryginalne przelewy;
odpalić silnik i diagnozować.
spry:
--- Cytat: "pawcio" ---
Nie wytrzymałem i pojechałem dziś z rana do fachowca od diesli, i tak jak niektórzy koledzy mówili niestety ale leje wtrysk w skutek czego spada ciśnienie na listwie. Koszta nie beda małe ale przynajmniej wiem co mu dolega.
--- Koniec cytatu ---
To miło czytać ,ze miałem racje :mrgreen: ,co do kosztów:
nie muszą byc duże :
regeneracja wtrysku :średnia cena wymiany uszczelnienia wtrysku to250 pln,jesli wymienisz sam=0 pln ,przez mechaniora-max 50 pln -to trwa 10 min.Oczywiscie,zaden mechanik tego nie wymieni w 10 minut- to musi trwać= musi kosztować !!!-wiec pewnie zechce ze 200 pln.
btw:
jest duża różnica miedzy :laniem wtrysku a uszkodzeniem uszczelnienia przelewu
Mariusz:
Miałem podobne problemy z rozruchem przy temperaturze poniżej -10 . Wymieniłem świece , kupiłem nowy akumulator 95Ah . Dalej było to samo , długo kręcił . Pewnego dnia coś mnie tknęło i wymieniłem filtr paliwa na oryginalny koreański i problem znikł .
Pali nawet przy -26 . Któregoś dnia odpalił i po kilku metrach zgasł , kręciłem i nic . Wypiołem czujnik od filtra paliwa ten na dole i odpalił od strzała . Widocznie jakieś paliwo nędzne było i coś przymarzło w filtrze . Są filtry paliwa zamienniki, które mają inną budowę niż te oryginalne i to jest przyczyną wielu problemów między innymi długiego kręcenia .
pawcio:
To chyba będę musiał jeszcze odwiedzić innego mechanika i zorientować się w cenach bo z tego co kolego "spry" piszesz wyglada na to, że ten chce mnie naciągnąć, bo mi krzykną, że regeneracja bedzie kosztować cos ok. 600 a nowy wtrysk ponad tysia napewno. I fakt w sklepach internetowch za nowy tyle krzyczą. Widzę, że nieźle orientujesz się w temacie więc może mi powiesz jak rozpoznać różnicę między laniem wtrysku a uszkodzeniem uszczelnienia przelewu i w jaki sposób się wyciąga wtrysk???
Nawigacja
[#] Następna strona