Autor Wątek: [Accent X3] Stuki w przekładni kierowniczej  (Przeczytany 7653 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bart0106

• Gość
[Accent X3] Stuki w przekładni kierowniczej
« dnia: 20 Luty 2012, 10:34:44 »
witam
Mam hyundaia accenta x-3 99r auto ma przejechane 112 tyś jak do tych czas nie mam problemu z tym autem śmiga jak należy:)
Pojawiły się stuki w przekładni kierowniczej zawieszenie jest całe sprawdzone zadnych luzów nie ma nic a nic przetrzepany jest od A do Z
choć nie pokoi mnie to że w momencie przejechania przez jakaś nierówność coś stuka ale tak mocno jak by coś było niedokrecone
Kolega co miał podobne objawy powiedział że problem jest na przekladni kierowniczej i trzeba ją regenerować :( przekładnie podobno w tym modelu  sa dość wrażliwe na jakość naszych dróg
w serwisie dowiedziałem sie  że można dostać zestaw naprawczy do przekładni kierowniczej
Proszę o pomoc co by to mogło być bo już sie tymi odgłosami nie pokoje  
jeśli ktoś miał podobny problem bede bardzo wdzieczny

pozdrawiam własciecieli hyundaii

[ Komentarz dodany przez: Zbyszek: 2012-02-20, 10:49 ]
Dodanie tagu tematu

Offline Zbyszek

• Administrator
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Luty 2012, 11:59:40 »
Witaj, niech najpierw ktoś sprawdzi Ci czy na pewno przekładnia ma luz. Jeśli tak warto będzie ją regenerować.

Lookas

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Luty 2012, 19:47:47 »
jak juz sie upewnisz, ze to magiel to nie rob tego sam bo bedzie pewnie gorzej i zacznie sie lac chyba ze nie masz wspomagania to mozesz probowac. pzdr.

MarcinW90

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Luty 2012, 21:52:21 »
Maglownica na BANK  8-)

bart0106

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Luty 2012, 23:02:01 »
Podjechałem dziś jeszcze raz na stacje diagnostyczna by sprawdzić do pewności te zawieszenie i faktycznie nie ma żadnych luzów ale jak tylko przejchałem przez tory kolejowe to słychac do w kabinie jak nie wiem mocny metaliczny stuk
gdzie mogę kupię zestaw naprawczy do tej przekładni lub co taki zestaw obejmuje w zestawie ????
miał juz ktoś problemy z czymś podonym ??

ale mam takie jeszcze jedno pytanie odnośnie lpg do niego co myślicie o instalacji LOVATO podobno jest dobra i fachowiec powiedział żę kosztuje ok.2 tys zł wiem że sa rózne instalacje brc,stag, ale nieche by sie potem okazało ze beda problemy bo do tych czas chodzi jak igła bez problemu ale prawda jest taka ma chodzic jak na lpg też jak igła

[ Komentarz dodany przez: Zbyszek: 2012-06-04, 15:40 ]
bart0106, Rawski Mieczysław, to nie jest temat o instalacji gazowej. W celu kontynuowania dyskusji proszę o założenie odrębnego tematu.

Rawski Mieczys?aw

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 04 Czerwiec 2012, 13:17:35 »
Ja mam w swoim hyundaju zamontowane ,
   reduktor ,,lomarrto '' AT09.i układ elektroniczny AG Compact dlatego ze przy innych instalacjach w hyundaju 1.3 12v gdy dodaje się raptownie gaz silnik ma tendencje
dławienia .Jeżdzę od roku i nie mam zadnycz problemów silnik jest żwawy jak na benzynie.